Persoonlijk / Ervaring

1- Hoe het begon

Hoe het begon

Schrik! Heb ik kanker’?

Tijdens het douchen ontdekte in een knobbeltje in mijn borst. Voor de zekerheid ging ik naar de huisarts en zij verwees me door voor een mammografie.

Een mammografie is niet heel prettig, maar het viel mee. Na de mammo moest ik een echografie laten maken. Ook daar schrok ik niet van. Ik schrok echter wel toen werd gezegd, dat er nog een punctie nodig was. Er werd een punctie gemaakt in mijn borst en oksel.

Vervolgens kreeg ik een brief mee en moest ik een afspraak maken met een chirurg en een mammaverpleegkundige. Verdwaasd zat ik ongeveer 5 minuten later bij de mammaverpleegkundige. Er werd een afspraak gemaakt bij de chirurg.

De verpleegkundige vraagt of ik nog vragen heb. Ik wil keihard roepen: ‘Wat doe ik hier?!’
Maar ja, daar heeft ze natuurlijk nog geen antwoord op. Ik schud dus maar ‘nee’.
Ze vraagt of ik een man heb. Ja, die heb ik.
‘Neem je hem of in ieder geval iemand mee dinsdag tijdens de afspraak met de chirurg.’
Ja, dat doe ik.

Voordat ik het weet, zit ik in de auto en barst ik in tranen uit. Wat is hier zojuist gebeurd?
Ik rij naar Ruud zijn werk en samen verwerken we de eerste schrik.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *