Persoonlijk / Ervaring

All Inclusive

Tijdens vakantie erg aangenaam

ALL INCLUSIVE

Je hoeft nergens over na te denken en elk hapje en drankje staat voor het grijpen.

De reis die ik nu met mijn lichaam maak is ook all inclusive.
Het hele pakket is voor mij: diverse echo’s, puncties (ja inderdaad, pijnlijke prikken in je borst), een mri en heel veel gesprekken.

We starten met 2 series chemo’s. Eén serie van vier die als zwaar wordt aangemerkt. Daarna een serie van twaalf, die door mijn voorgangsters als duidelijk lichter worden ervaren.

Het hele plan wordt mij voorgeschoteld en ik ben er nu al misselijk van. Als toetje komt de een ‘thuiszorg-mevrouw’ mij een dag na de chemo een spuit geven. Die moet ervoor zorgen dat mijn witte bloedlichaampjes op pijl blijven. Doe mij toch maar liever een softijsje als toetje.

Gezien mijn leeftijd en de soort tumor, is een DNA onderzoek bij de klinische genetica in het Radboud gewenst.

Afhankelijk van die uitslag wordt de chemo aangepast óf het operatieplan veranderd. Borstbesparend of preventieve amputatie? En als het BRCA2 gen afwijkt gaan de eierstokken er wellicht ook nog uit.

Na de chemo’s krijg ik een maand rust. Dan volgt de operatie. In welke vorm dan ook. De lymfeklieren mogen ook weg. Dan is het tijd om weer te herstellen en volgen er 20 bestralingen. Tegen die tijd zal het voorjaar 2020 aangebroken zijn.

Dit keer had het UWV helemaal gelijk met de inschatting dat ik het eerste jaar niet belastbaar ben voor werk. Nog nooit zo blij geweest met een telefoontje van deze club.

Over all inclusive gesproken… in de maand rust tussen de chemo’s en de operatie ga ik eerst maar eens een all inclusive reisje boeken!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *