AMBASSADEUR

MIRANDA ERNST

Miranda is oncologisch chirurg en sinds 2013 werkzaam in het Alexander Monro Ziekenhuis te Bilthoven.

Het Alexander Monro Ziekenhuis is hét gespecialiseerde ziekenhuis voor borstkanker, goedaardige borstaandoeningen, erfelijke aanleg, familiair verhoogd risico, screening en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek.

AMBASSADEUR

MIRANDA ERNST

Miranda Ernst Bliss to Shine

‘KANKER HEB JE NIET ALLEEN’

Als oncologisch (borst)chirurg zie ik dagelijks vrouwen met borstkanker. Soms vang ik een glimp op van wat de ziekte teweegbrengt in de directe omgeving van deze vrouw: tijdelijk (deels) arbeidsongeschikt, relatieproblemen, verlies van vriendschappen en dergelijke.

Als zorgverlener zijn we met name bezig met de medische zorg (inclusief de voor- en nazorg) van de patiënt.

In mijn directe omgeving heb ik de afgelopen jaren gezien wat de impact is van de diagnose kanker op de “niet-patiënten”.
De meeste aandacht gaat doorgaans naar de patiënt zelf. Tegelijkertijd ervaren wij ook hoe de directe omgeving van de patiënt kan worstelen met onzekerheid, onmacht, onbegrip en gevoel van onbalans. Zij waarderen het des te meer dat wij ook aandacht hebben voor dierbaren.

En hier slaat Bliss to Shine een brug: naast de Shine Day (verwendag voor patiënten) gaan tijdens de Blissi Special Day wensen in vervulling om gezamenlijke herinneringen voor het leven op te bouwen.

Als ambassadeur draag ik deze stichting een warm hart toe, want “ Kanker heb je niet alleen” en zowel de patiënt als zijn/haar naasten hebben baat bij wat extra ‘SHINY’ aandacht.