Voeding

Pizza Asperge & zalm

Recept: Restaurant-Pizzeria Da Gigi

Pizza Asperge en zalm

Wijnadvies bij de Pizza Asperge Zalm van Ristorante e Pizzeria Da Gigi

Voor bij de pizza met asperges, recept Da Gigi heeft Erick Jan een tweetal wijnen geselecteerd. Aangezien de pizza even wat voorbereiding vraagt stelt hij voor om te beginnen met een glas hele frisse fruitige rosé gemaakt van de Pinot Grigio druif Veneto van de gebroeders Fratelli Zuliani.

Wanneer de pizza de oven in gaat kun je alvast de volgende wijn inschenken. Een pizza maak je niet voor één persoon dus die fles rosé zal waarschijnlijk al de bodem bereiken inmiddels.

Als tweede wijn uit de stal van de internationaal geroemde wijnmakers familie: Antinori, de maker van de aller grootste wijnen van Italië van één van zijn nieuwere estates in Puglia, de hak van Italië,  ook wel het nieuwe Toscane genoemd.

Beschrijving

  • Schil de asperges en kook ze vervolgens in water met zout.
  • Haal de gekookte asperges uit het water en leg het in een bak met koud water. (Circa 5 min)
  • Snijd de koppen van de asperges eraf en gebruik die later als garnituur voor de pizza’s.
  • Plaats de rest van de asperges in een bak samen met de ricotta.
  • Voeg zout en peper toe naar gewenste hoeveelheid.
  • Blend dit met een staafmixer. Voeg eventueel wat kookvocht van de gekookte asperges toe om de crème tot gewenste dikte te krijgen.
  • Rol de pizza bollen uit tot mooie bodems.
  • Voeg de asperge crème op de pizza’s.
  • Voeg de aspergekoppen op de pizza’s.
  • Bak de pizza’s in de oven tot de pizza’s gaar en bruin zijn.
  • Haal de pizza’s uit de oven en beleg ze met de gerookte zalm en de rucola.

Beleef de magische smaken samen met je dierbaren.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

20 geschilde asperges
500 gram Ricotta
400 gram gerookte zalm
400 gram Rucola
zout
peper
4 pizzabollen

De bollen pizza kunnen besteld worden via 06-51387884 of 0318-512140

Tip van de chef

Wanneer de pizza’s uit de oven komen kan er natuurlijk ook koude ricotta toegevoegd worden wanneer je dit over hebt.
Rucola kan worden aangemaakt met olie, peper en zout.

Dit recept is samengesteld door:

Restaurant-Pizzeria Da Gigi

Patrimoniumlaan 36
3904 AE Veenendaal
0318 512 140

Zalmroze rose uit Italie

Fratelli Zuliani Pinot Grigio Rosato

Een van de beste witte huiswijnen

De geweldig mooie zeer licht zalmroze kleur geeft deze blush een zomers karakter. De geur doet denken aan wilde aardbeien. Een frisse mineraliteit in combinatie met aangename citrustonen en bosvruchten in de smaak. Heerlijk om zo van te genieten of bij een lichte lunch een pizza zalm of BBQ.

De aanduiding blush is op het etiket niet te vinden daar deze wijn vorig jaar in een hogere kwaliteit groep is geclassificeerd waarbij de term blush niet meer gebruikt mag worden. Enkel landwijnen mogen de term, voor de regio Veneto, Blush gebruiken kwaliteit wijnen in een hogere classificatie dienen de term Rosato te gebruiken.

Een van de beste witte huiswijnen

Tormaresca Paiara Bianco

De wijn heeft een strogele kleur met een groene tint. In de frisse geur aroma’s van wit fruit, perzik en florale tonen. Zeer zachte, frisse smaak met een mooie zuurbalans.

Gemaakt van de Chardonnay druif met een vleug Bombino. Deze wijn is eerder al uitgeroepen tot de beste boutique Italiaanse witte schenkwijn en behoort daarmee tot de toppers.

The Wine List

Speciaal voor Bliss to Shine heeft The Wine List een actie beschikbaar gesteld.

Als u een wijnaankoop doet bij The Wine list zal bij het afrekenen op het einde gevraagd worden naar een korting code.
Als u daar invult: bliss21 ontvang je direct 10% op de vermelde prijzen, dit is dus het eerste directe voordeel voor vrienden van Bliss aangeboden door The Wine List

Daarnaast reserveert The Wine List een fee van 10% over de gefactureerde omzet als donatie naar Bliss to Shine.

Voor meer informatie betreft de wijnen verwijzen wij naar: Dhr. Erick Jan Kaljee – 06-12505090 – kaljee@activin.nl

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *