Pizza Asperge en zalm
Wijnadvies bij de Pizza Asperge Zalm van Ristorante e Pizzeria Da Gigi
Voor bij de pizza met asperges, recept Da Gigi heeft Erick Jan een tweetal wijnen geselecteerd. Aangezien de pizza even wat voorbereiding vraagt stelt hij voor om te beginnen met een glas hele frisse fruitige rosรฉ gemaakt van de Pinot Grigio druif Veneto van de gebroeders Fratelli Zuliani.
Wanneer de pizza de oven in gaat kun je alvast de volgende wijn inschenken. Een pizza maak je niet voor รฉรฉn persoon dus die fles rosรฉ zal waarschijnlijk al de bodem bereiken inmiddels.
Als tweede wijn uit de stal van de internationaal geroemde wijnmakers familie: Antinori, de maker van de aller grootste wijnen van Italiรซ van รฉรฉn van zijn nieuwere estates in Puglia, de hak van Italiรซ, ย ook wel het nieuwe Toscane genoemd.
Beschrijving
- Schil de asperges en kook ze vervolgens in water met zout.
- Haal de gekookte asperges uit het water en leg het in een bak met koud water. (Circa 5 min)
- Snijd de koppen van de asperges eraf en gebruik die later als garnituur voor de pizzaโs.
- Plaats de rest van de asperges in een bak samen met de ricotta.
- Voeg zout en peper toe naar gewenste hoeveelheid.
- Blend dit met een staafmixer. Voeg eventueel wat kookvocht van de gekookte asperges toe om de crรจme tot gewenste dikte te krijgen.
- Rol de pizza bollen uit tot mooie bodems.
- Voeg de asperge crรจme op de pizzaโs.
- Voeg de aspergekoppen op de pizzaโs.
- Bak de pizzaโs in de oven tot de pizzaโs gaar en bruin zijn.
- Haal de pizzaโs uit de oven en beleg ze met de gerookte zalm en de rucola.
Beleef de magische smaken samen met je dierbaren.
Ingrediรซnten
500 gram Ricotta
400 gram gerookte zalm
400 gram Rucola
zout
peper
4 pizzabollen
De bollen pizza kunnen besteld worden via 06-51387884 of 0318-512140
Tip van de chef
Wanneer de pizzaโs uit de oven komen kan er natuurlijk ook koude ricotta toegevoegd worden wanneer je dit over hebt.
Rucola kan worden aangemaakt met olie, peper en zout.
Restaurant-Pizzeria Da Gigi
Patrimoniumlaan 36
3904 AE Veenendaal
0318 512 140
Fratelli Zuliani Pinot Grigio Rosato
De geweldig mooie zeer licht zalmroze kleur geeft deze blush een zomers karakter. De geur doet denken aan wilde aardbeien. Een frisse mineraliteit in combinatie met aangename citrustonen en bosvruchten in de smaak. Heerlijk om zo van te genieten of bij een lichte lunch een pizza zalm of BBQ.
De aanduiding blush is op het etiket niet te vinden daar deze wijn vorig jaar in een hogere kwaliteit groep is geclassificeerd waarbij de term blush niet meer gebruikt mag worden. Enkel landwijnen mogen de term, voor de regio Veneto, Blush gebruiken kwaliteit wijnen in een hogere classificatie dienen de term Rosato te gebruiken.
Tormaresca Paiara Bianco
De wijn heeft een strogele kleur met een groene tint. In de frisse geur aromaโs van wit fruit, perzik en florale tonen. Zeer zachte, frisse smaak met een mooie zuurbalans.
Gemaakt van de Chardonnay druif met een vleug Bombino. Deze wijn is eerder al uitgeroepen tot de beste boutique Italiaanse witte schenkwijn en behoort daarmee tot de toppers.
The Wine List
Speciaal voor Bliss to Shine heeft The Wine List een actie beschikbaar gesteld.
Als u een wijnaankoop doet bij The Wine list zal bij het afrekenen op het einde gevraagd worden naar een korting code.
Als u daar invult: bliss21ย ontvang je directย 10% op de vermelde prijzen, dit is dus het eerste directe voordeel voor vrienden van Bliss aangeboden door The Wine List
Daarnaast reserveert The Wine List een fee van 10% over de gefactureerde omzet als donatie naar Bliss to Shine.
Voor meer informatie betreft de wijnen verwijzen wij naar: Dhr. Erick Jan Kaljee – 06-12505090 – kaljee@activin.nl