Blissi Special Days

Een dag vol verrassingen voor Wesley en Janine

Dinsdag 12 oktober moesten Wesley en moeder Janine vroeg uit de veren. Dito voor team Bliss want moeder en zoon kregen een dag om nooit meer te vergeten: een Blissi Special Day. Net zoals zij hun vader/echtgenoot nooit meer zullen vergeten, nu hij een paar maanden geleden is overleden aan kanker.

De eerste verrassing van de dag stond om acht uur voor de deur. Een T2 Volkswagen kampeerbusje. Chauffeur Henk Bresser kwam uit Rijssen gereden om Wesley en Janine met de camper naar de Efteling te brengen. Wesley en Janine zijn namelijk  allebei gek op Volkswagen kampeerbusjes. Na een hartelijke kennismaking namen zij plaats in het busje. Vrijwilligster Mascha en fotograaf Emiel (EMG fotografie) gingen vervolgens in een busje gesponsord door gehuurd.nl, en de brandstof gesponsord door Taxi Westerbaan ook op weg naar de plek waar ontbeten zou worden. Dit was wegrestaurant de Lichtmis.

Als verrassing werden Wesley en Janine opgewacht door twee personen die veel voor hen betekenen. Met z’n viertjes hebben zij in het busje genoten van een super heerlijk en uitgebreid ontbijt, geschonken door wegrestaurant de lichtmis. Er was zoveel dat er ook nog meer dan genoeg was voor onderweg. Leuk voorval hier was dat Wesley poezengeluidjes maakte in de bus. Twee werknemers van het restaurant zaten buiten in de serre en waren op zoek naar de poes die dat geluid maakte. Mascha hoorde dat en vertelde vervolgens dat er in het busje een jongetje zat die miauwde. Dat geloofden ze natuurlijk niet. Tot Wesley weer het geluid na deed. Natuurlijk lag iedereen in het busje toen helemaal dubbel van het lachen!

Voor Wesley volgde er nog een verrassing, want in het restaurant stond een schatkist waar hij nog een cadeautje uit mocht zoeken. Daarna werd het toch echt tijd om verder te rijden naar de Efteling. Nadat wij afscheid namen van chauffeur Henk en zijn T2 stonden wij voor de poort.

Pardoes stond ons al op te wachten

Wauw, de Efteling.. Waar sprookjes werkelijkheid worden. Pardoes stond ons al op te wachten.  Als eerste naar het sprookjesbos. Wesley is niet te houden, hij rent van het ene verhaal naar het andere, met als favoriet de sprookjesboom. Als wij weglopen bij de sprookjesboom valt er in een keer een lading bladeren uit een boom, heel bijzonder, een soort bladeren-buitje.

Na verschillende sprookjes gaan we naar de Droomvlucht. Oh, wat is dat mooi, Wesley en Janine genieten samen in hun karretje van de mooie droomwereld. Daarna wil Wesley graag de lucht in en ja hoor, ook dat kan in de Efteling. Aangezien het daarna heel hard ging regenen zijn wij toen een restaurant in gedoken om wat te drinken en te eten. En weer door naar de volgende attractie. Vanwege de tijd moet er toch echt wel gekeken worden welke Wesley graag wil doen, want allemaal lukt helaas niet. Wesley wil naar de achtbaan. Hmm, de houten achtbaan gaat toch wel heel hard, die toch maar niet. Maar ondertussen heeft Janine de Python gespot. Ze gaat erin en als de achtbaan boven is verschijnt er een hele mooie regenboog! Wauw..

Wesley wilde toch ook nog wel graag in een achtbaan. Gelukkig was er nog een hele leuke: Max&Moritz, een blauwe en groene achtbaan. Eerst de groene. Wesley is niet meer te houden, hij vind het super leuk! Daarna nog in de blauwe, en ook nog met zijn handen in de lucht, super stoer!

De boot is nog nat

We hebben nog een uurtje, besloten wordt om de Pirana te doen, een wildwaterbaan. Fotograaf Emiel zoekt het mooiste plekje en hoopt maar dat de camera droog blijft. Janine doet uit voorzorg een regencape om. Al snel zijn wij aan de beurt. De boot is nog nat als wij er in stappen, geen goed teken. Wij gaan zitten, en daar gaan we. Niet veel later komt de eerste golf water naar binnen. Wesley zijn broek is aan een kant helemaal nat, en ook Janine heeft een flinke plas water over zich heen gekregen. Het was heel spannend, maar er is ook heel veel gelachen in die boot.

Als Wesley erin, als Ravelijn eruit

Janine had droge kleren bij zich voor Wesley, en nadat hij droge kleren aanhad was het tijd om de Efteling winkel in te duiken. Primera Meester uit Dedemsvaart had een Efteling cadeaukaart geschonken, en daar heeft Wesley een super mooie cape en masker van gekocht. Hij ging als Wesley de Efteling in, en kwam er als Ravelijn weer uit. Hierna stapten wij met z’n allen in het busje, op weg naar restaurant Santa Maria in Zwolle.

Het was een beetje druk op de weg. Wij moesten bijna twee uur rijden. Om de tijd door te komen had Mascha nog verschillende verrassingen. Janine kreeg een heerlijke waardebon voor een schoonheidsbehandeling bij Beautyroom Dedemsvaart. Voor Wesley waren er ook nog een aantal cadeautjes. We kwamen een klein uurtje later dan afgesproken bij het restaurant aan. En daar volgde de volgende verrassing. Een versierde tafel met ballonnen en slingers en een tasje met cadeautjes op tafel. Wij mochten kiezen wat wij wilden eten van de kaart. Wesley ging voor de bambino pizza. Na het hoofdgerecht mochten we nog een toetje uitkiezen. Op spetterende wijze werd het ijsje voor Wesley geserveerd. De pizza kreeg Wesley niet op, maar het ijsje ging er helemaal in!

De heliumballonnen die er hingen vond Wesley heel erg mooi, en mochten ook nog mee naar huis! Wat een feest!  Het deuntje van de attractie Carnaval festival werd de laatste kilometers richting huis regelmatig gezongen. Tussendoor afgewisseld met de slappe lach (waarom is niet voor publicatie geschikt)

Everything seems impossible… until it’s done!

(Tekst: Mascha Westenberg; edit: Mariëlle Wegman, Scherpzinniger)

Samen maken we herinneringen

Deze Blissi Special Day is mogelijk gemaakt door:

EMG Fotografie - Bliss to Shine
Logo - De Lichtmis

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *