Blissi Special Days

Een dag voor Robin

Als ouders van een ziek kind, breng je uren door in het ziekenhuis. In die momenten leer je andere ouders kennen die hetzelfde moeten doormaken. Dit gebeurde ook bij Patrick en Renske. Terwijl ze voor de behandelingen van zoontje Sem in het ziekenhuis zaten, raakten ze in contact met een echtpaar dat hen vertelde over Stichting Bliss to Shine. Ze hoorden dat het mogelijk was om je aan te melden voor een wensdag. Dat leek Renske ook wel wat. Een verwendag voor dochter Robin.

Eind september 2022 werd een nietsvermoedende Robin overvallen in haar klas voor een wensdag. Hoe de dag verder verliep, lees je hieronder. Met toch wel wat zenuwen liepen vader Patrick en moeder Renske samen met het Bliss team naar school. Hoe zou Robin reageren? Ze had echt geen idee! Van tevoren was het
duidelijk wat er gezegd zou gaan worden. Deze dag zou helemaal en alleen voor Robin zijn. Haar broertje Sem overleed ruim 1,5 jaar geleden op zesjarige leeftijd. En ondanks dat Patrick en Renske heel bewust omgingen met het verdelen van hun tijd en aandacht over beide kinderen, kreeg broertje Sem natuurlijk toch veel aandacht door alle zorg die er voor hem en om hem was.

Toevallig stond Robin voor in de klas bij de deur. Toen ze haar ouders zag verschijnen, verschenen er gelijk pretoogjes. ‘Wat doen jullie nou hier’? ‘We zijn hier speciaal voor jou Robin. Voor een hele fijne dag, helemaal voor jou’! Robin stond al snel te huppen van enthousiasme en ging maar al te graag mee.

Het gezin stapte in een mooie en luxe auto, die speciaal voor die dag geregeld was. ‘Maar gaan we nou naartoe’ vroeg Robin meerdere keren. De eerste autorit bracht hen een paar kilometer verder, maar aangekomen op het industrieterrein hadden zowel Robin als haar ouders nog steeds geen idee wat hen te wachten stond.

Volleerd fotomodel

Binnen aangekomen werden ze ontvangen door een vriendelijke dame die hen meenam naar haar werkplek: een fotostudio! Na een kop koffie en een heerlijk stuk dierentaart die speciaal voor het gezin gemaakt was, begon het echte werk. Robin en moeder Renske werden lekker opgetut, zowel hun haren als ook hun make-up werd door een professionele visagiste gedaan.

Robin ging vervolgens als een volleerd fotomodel voor de camera staan. Geen pose was te gek voor haar, ze bedacht zelf telkens nieuwe. In verschillende outfits en achtergronden, werd er een enorm aantal foto’s van Robin alleen én Robin met haar ouders gemaakt. Dat zal nog moeilijk kiezen worden!

De dag werd vervolgd en het tweede adres bleek een manege! Robin zat alweer jubelend in de auto toen ze hoorde dat ze hier een paard mocht gaan borstelen en verzorgen. Iets wat ze superleuk vond want later als ze groot is, wil ze dierenarts worden. Of fotomodel. Of gewoon allebei.

Nadat de eerste angst weg was, ze zijn toch wel groot die paarden, stond ze lekker te
borstelen. En te aaien natuurlijk. Ze nam het paard aan de lijn mee voor een wandelingetje over het terrein en daarna nam het gezin afscheid van de manege.

Maar niet voordat Robin een puzzel had opgelost. Een puzzel? Jazeker, want de volgende verrassing was een puzzeltocht per auto. Aan Robin de taak om de eerste puzzel op te lossen om te ontdekken wat het volgende adres was om naartoe te rijden. Dat bleek een broodjeszaak waar goedgevulde lunchtassen klaar stonden. De puzzelroute bracht hen vervolgens naar een prieeltje in een park waar ze van de lunch konden genieten.

De puzzelroute werd vervolgd en Robin was druk bezig om goed naar buiten te kijken. Want de dingen die ze op haar bingokaart kon aankruisen, waren allemaal objecten die ze langs de route zouden kunnen vinden. Als ze tenminste de puzzels goed oplosten en de juiste route volgden. Dat laatste lukte niet helemaal maar een puzzeltocht was het zeker! Na een pauze met een lekker drankje in het lokale café, liepen ze naar de laatste verrassing.

Een heerlijk diner bij de plaatselijke pizzeria! Robin maakte een heerlijke pizza margherita meester en natuurlijk moest dat worden afgesloten met een lekker ijsje. En ook haar ouders genoten zichtbaar. Van de pizza, salade en heerlijke Italiaanse desserts. Maar het meest van de onvervalste glimlach die al sinds die ochtend op het gezicht van Robin af te lezen was. Wat een prachtige dag!

Samen maken we herinneringen

Deze Blissi Special Day is mogelijk gemaakt door:

Henri Fotografie
Puzzel Uitjes
Your nature cosmetics
Perla Rose B01 RGB

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *