Blissi Special Days

“Eva heeft een wens”

Op enig moment werd Arieta benaderd door vrijwilligster Bellona: “Eva heeft een wens”. Op dat moment was echtgenoot Cor al ziek, maar was nog niets bekend over de ernst en prognose. Die mokerslag kwam later alsnog, waarna gelijk alles op alles werd gezet om de wens van dochter Eva – dat haar vader zijn dochter in bruidsjurk kan zien – zo snel mogelijk te vervullen.

Het was een hele puzzel, want meestal zit minstens één gezinslid in het voorbereidende ‘complot’. En het was nu net Bellona die we er niet bij wilden betrekken. Dochter Eva uiteraard wel, en samen met vrijwilligers Gerada en Machteld konden we in het geniep de wensdag organiseren.

Als vanzelfsprekend bleef het niet bij een bruidsjurk alleen. En we vonden weer vele bedrijven bereid om mee te werken aan het vervullen van deze wens. U vindt de logo’s van de sponsors onderaan deze pagina.

Bruidsjurk, een mooie Italiaanse auto, kasteeltje, make-up, kapsels, nagels, High Tea, gipsen handafdruk, fotografen. We pakten flink uit, met alles erop en eraan. Zelfs de bruidsfotografie van Cor en Bellona werd opnieuw gedaan.

``Nee! Is dat vandaag?``

De wensdag stond gepland op 23 maart, net zoals ziekenhuisafspraken. We klommen in de telefoon om zelfs daar iets te regelen. Het riep wel vragen op bij Bellona, maar: check! Werkgevers in het complot: check! Alles lukte en op de geplande dag stond Arieta ineens op haar werk, voor de neus van Bellona. “Nee! Is dat vandaag?” De verrassing had niet groter kunnen zijn, en voor Bellona vielen eigenaardige puzzelstukjes op z’n plek.

Eerst met Bellona naar de kapper voor een hoofdmassage en kapsel, daarna naar het kantoor van Bliss waar Arieta zelf de visagie verzorgde en Bellona zich kon omkleden. Voor ze het wist stond een Italiaanse schone (auto) voor de deur en toog het gezelschap, samen met de inmiddels aangehaakte fotograaf, opnieuw naar de kapsalon, waar moeder en dochter elkaar ontmoette. Het was een warm weerzien: ” Rotmeid, jij wist dit!”

Vervolgens werd Cor, die nog steeds een paar uurtjes werkt, op zijn werk opgehaald. Er volgden nog wat omkleedsessies, nagels, en visagie waarna de wensvervulling kon plaatsvinden.

``Er staat daar een bruidje``

Bij het kasteel mochten Cor en Bellona hun bruidshoot na jaren nog eens overdoen, waarbij geprobeerd werd de foto’s van toen na te maken. Op een gegeven moment zegt de slechtziende Cor “Er staat daar een bruidje”. Het duurde even voor Cor door had dat het zijn eigen dochter was. Maar toen hij dat eenmaal door had, was het een emotioneel weerzien. Een ernstig zieke vader die zijn dochter toch nog in bruidsjurk heeft kunnen zien. Na deze verrassing werden foto’s gemaakt met het hele gezin.

Als afsluiting reed de Italiaanse schone het gezin terug naar Veenendaal, alwaar in de woning van Gerada een prachtig gedekte tafel met High Tea klaarstond, waar ook de betrokken vrijwilligers aan mochten schuiven.

“De voorpret om als enige in dit huisgezin te weten wanneer de Special Day plaats zou vinden, was al groot! De dag zelf heeft de vreugde alleen nog maar vergroot!” EVA

“Een prachtige dag vol emoties. Alles zo goed geregeld. Mooie verrassing dat Eva in een trouwjapon stond. Een dag om nooit te vergeten. Ik word er nog emotioneel van als ik er tegen anderen over vertel.” COR

“Wat ben ik op het verkeerde been gezet door mijn vriendinnen en zelfs mijn eigen dochter! En ik ben er in getrapt! Maar wat was het het allemaal waard! Heel bijzonder om als vrijwilliger een keer aan de andere kant te staan en deze dag te beleven.” BELLONA

Samen maken we herinneringen

Deze Blissi Special Day is mogelijk gemaakt door:

CN Fotografie
Bliss Cosmetics - Bliss to Shine
Logo - DeMaes Cateringservice
Logo - The Nail Pimp
Logo Autobedrijf Perry Roelofs

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *