Blissi Special Days

Frikandellen met mayo voor Esmee

De wens van Esmee werd aangevraagd door haar vader Bas en moeder Femke. Femke kreeg in februari de diagnose borstkanker met uitzaaiingen in de botten en de afschuwelijke mededeling dat ze uitbehandeld is. De meeste tijd van de dag brengt Femke door op bed, welke in de woonkamer staat. Lopen kan ze nog kleine stukjes achter de rollator en als het gezin weggaat moet Femke vervoerd worden in een rolstoel. Leuke uitjes staan bijna niet meer op het programma omdat Bas Femke ergens in de rolstoel achter moet laten als hij met Esmee in bijvoorbeeld een attractie wil. 

Femke wil niets liever dan Esmee een prachtige dag geven. Een dag waar ook Bas alle tijd heeft om samen met Esmee te kunnen genieten.

Naast haar liefde voor vrijwel alle dieren is Esmee ook nog eens helemaal gek op frikandellen met mayo. Het liefst eet zij die de hele dag door. Ook was het duidelijk dat Esmee traumatische ervaringen heeft met ambulances, niet zo gek als je moeder al een paar keer halsoverkop opgenomen moet worden in het ziekenhuis.

Bij het Bliss-team ging op de wensdag de wekker al heel erg vroeg. De eerste rit was naar Den Bosch om de bolide op te halen, en ook fotografe Maayke zou daar aanhaken. 

Eerst werd vader Bas opgehaald en gezamenlijk togen zij naar de school van Esmee om haar daar te verrassen. Na een korte uitleg aan de klasgenootjes over de reden van deze ‘overval’ en waarom we Esmee meenamen voor een mooie dag, konden we weer verder op pad. 

Esmee besloot anders

Op naar het huisadres van het gezin, alwaar het gezelschap werd opgewacht door Bo,  de poes van Esmee en Femke. Inmiddels waren Ria en Frans van de wensambulance ook gearriveerd. Voor Femke werd de brancard uit de wagen gereden, zo kon ze zo comfortabel mogelijk vervoerd worden. Voor Esmee was dit wel heel spannend en om het ijs te breken vroegen Frans en Ria of Esmee de knopjes van de brancard wilde bedienen. Na enige twijfel wilde Esmee dit wel. Hoewel met Femke in eerste instantie was afgesproken dat het voor Esmee misschien niet zo’n goed idee was om mee te rijden met de ambulance, besloot Esmee toch anders. Heel dapper ging ze bij haar moeder in de wensambulance zitten.

Dat had als voordeel dat vader Bas wel héél riant achterin de vorstelijke BMW 7-serie zat.

Nu het gezelschap compleet is, kan de weg vervolgd worden richting eindbestemming. Met nog één tussenstop voor het ophalen van de lunchpakketten.

BurgersZoooo, here we goooo! Daar aangekomen en de auto’s geparkeerd te hebben was Esmee duidelijk blij verrast! Heel wat dieren passeerden de revue, de dieren waar ze als eerst naartoe wilde, dol enthousiast!

Na wat foto’s te hebben gemaakt bij de gorilla, voor de ingang van Burgers Zoo, kon de groep naar binnen. 

Na een tijdje wandelen en zoveel mooie dieren te hebben gezien, was het tijd om de inwendige mens te verzorgen en dus te lunchen. Ondertussen kon Esmee nog bedenken waar we nog naartoe konden. De Gorilla’s waren zeker ook een bezoekje waard! 

Toen het tijd was voor een kopje koffie kon Esmee zich uitleven in de overdekte speeltuin, wat zeker ook een feestje was voor haar.

De tijd gaat nu eenmaal snel, zo ook nu. De koffiepauze zat erop, het was bijna tijd om huiswaarts te gaan. Rekening houdend met het verkeer maar ook met de laatste verrassing die om 18:00 uur thuis bezorgd zou worden. 

Weer thuis aangekomen was het tijd voor afscheid. Als eerste van Frans en Ria van de wensambulance, maar ook van de auto die uiteraard weer terug naar de dealer moest.

Toen we terugkwamen lag Esmee uitgeblust bij Femke. Femke en Bas hadden nog een aardigheidje voor het Bliss-team: een doosje Merci en een prachtig boeketje bloemen gemaakt door Femke. Ze waren zo dankbaar dat we deze dag mogelijk hebben kunnen maken. Wat voor Femke vooral van onschatbare waarde was: ze zag hoe Bas met Esmee samen de vader-dochter dingen konden doen en samen konden genieten. 

En toen werd de laatste verrassing van deze dag bezorgd, een driegangen diner! Daarbij ontbraken zelfs de frikandellen met mayo niet! Dat wordt genieten, maar ook tijd om het gezin weer samen te laten zijn. We hebben echt een geweldige dag gehad vol met verassingen waar we heel erg van hebben genoten. De dierentuin was geweldig en Esmee onze dochter heeft de tijd van haar leven gehad, ze genoot volop en had even niet in de gaten dat mama ziek is maar kon gewoon die heerlijke meid zijn zonder zorgen. Zowel jullie als natuurlijk de wens ambulance en de fotograaf hebben dit mogelijk gemaakt waar wij jullie heel erg dankbaar voor zijn. Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de geweldige herinneringen en de super mooie dag. Heel veel liefs

Samen maken we herinneringen

Deze Blissi Special Day is mogelijk gemaakt door:

BSD-NB-001-JM - De Eetbar - Logo
BSD-NB-001-JM - Kiekoek fotografie - Logo

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *