Bron: Volsmaak.nl
GEWOKTE PAARSE SPITSKOOL MET KASTANJECHAMPIGNONS
INGREDIΓNTEN BIOLOGISCH:
- 1 paarse spitskool
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 ui
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- Sap van 1 limoen
- 15 gram koriander
- 300 gram rijst
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 200 ml kokosmelk
- 100 gram cashewnoten
BEREIDINGSWIJZE:
- Stap 1: Snijd de spitskool en de rode peper in smalle reepjes
- Stap 2: Snijd de ui in ringen. Snijd de kastanjechampignons in stukken
- Stap 3: Hak de knoflook fijn en snijd de koriander grof
- Stap 4: Kook de rijst
- Stap 5: Bak in wat olijfolie de ui, het pepertje, de knoflook, de kastanjechampignons en de kerriepoeder ongeveer 3 minuten
- Stap 6: Voeg de spitskool toe, roerbak nog 4 minuten. Schenk de kokosmelk en het limoensap erdoor totdat het wat dikker wordt
- Stap 7: Roer de helft van de koriander erdoor en laat 1 minuut zachtjes garen
- Stap 8: Verdeel de rijst over de borden en schep de spitskool erover. Bestrooi met koriander en cashewnoten
Wil jij meer heerlijke recepten? Kijk op Volsmaak.nl voor nog meer verantwoorde recepten.