Informatie

Gewoon pech

Schrijver: Esther Smid

GEWOON PECH

Kinderboek (8+) over borstkanker

Toen ik in november 2008 de diagnose borstkanker te horen kreeg, stortte mijn wereld in. Ik was 40 en mijn tweelingdochters Swaan en Luna waren op dat moment 9 jaar. Ik had van tevoren geen idee wat ons allemaal te wachten stond.

Mijn man en ik probeerden heel open met onze kinderen over alles te praten en ze zo goed mogelijk op te vangen. De vragen die Swaan en Luna stelden, inspireerden mij om dit boek te maken. Zo vroegen ze: is borstkanker besmettelijk? Krijg ik het later ook? Zat er al kanker in jouw borst toen jij mij borstvoeding gaf? En hoe lang duurt borstkanker eigenlijk? We maakten dit boek samen: Luna maakte de illustraties en Swaan redigeerde alle teksten.

Ik hoop dat dit boek voor veel kinderen een houvast zal zijn. Dat het hen helpt om hun angst, verdriet en woede een plek te geven. Dat de openheid waarmee ik alles heb uitgelegd die kinderen iets minder ongerust maakt. Je kunt niks veranderen aan de situatie, maar je kunt wel proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik heb dit boek samen met Swaan en Luna gemaakt voor alle andere kinderen die hetzelfde mee moeten maken. Want het is gewoon pech als je moeder borstkanker heeft.

Bron: Esther Smid

Reacties van kinderen

Wanneer je moeder borstkanker krijgt, schrik je heel erg. Je weet natuurlijk niet wat er allemaal gaat gebeuren. Zelfs volwassenen hebben soms geen idee. Moet je gelijk naar het ziekenhuis als je borstkanker hebt? Wat voor onderzoeken komen er? Hoe komt het dat je kanker krijgt? Wat kunnen de artsen doen?

In dit boek vind je antwoorden op deze en nog veel meer vragen. Je kunt erin opschrijven wat je allemaal meemaakt en hoe dat voelt. Je kunt ook de reacties van kinderen lezen die hetzelfde meemaken als jij. Dit boek geeft je informatie, troost en hoop voor de toekomst. Het helpt je om de moeilijke periode van behandelingen zo goed mogelijk door te komen.

Het boek is onder andere te koop bij Bol.com of Uitgeverij SWP

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *