In de media

Hart van Nederland

Liva (4) trouwde met haar terminaal zieke vader

Artikel: Hart van Nederland 20 april 2021 Bron: SBS6
Foto: Elma Maaskant

De 4-jarige Liva wil, net als zo veel andere jonge meisjes, het allerliefste trouwen met haar vader. Omdat de vader van Liva niet lang meer te leven heeft, is er haast geboden. De stichting Bliss to Shine maakte het mogelijk om ze een stralende huwelijksdag te geven. Vandaag stapten ze in het huwelijksbootje.

Vader Ralph kreeg twee jaar geleden te horen dat hij een ernstige vorm van kanker heeft en zijn ziekte niet zou gaan overleven. Met de opkomst van het coronavirus stopte hij met chemobehandelingen. Hij vreesde dat zijn immuunsysteem daarvan achteruit zou gaan.

Trouwerij organiseren

Onlangs kreeg hij het slechte nieuws dat het nu echt niet heel lang meer duurt voordat zijn lichaam het zal opgeven. “De moeder van Liva kwam met de vraag of wij nog heel snel een trouwerij konden organiseren, omdat dat is wat hun oudste dochter nog heel graag zou willen”, vertelt Joke Maessen van Bliss to Shine.

“We zijn als een gek gaan bellen, rondvragen en regelen. Met als resultaat dat we deze mooie dag voor ze hebben kunnen regelen.”

Ralph en zijn vrouw zijn heel blij dat ze deze mooie herinnering nog konden maken met hun gezin. “Er zijn genoeg tranen gevloeid, je weet wat hen te wachten staat. Daarom is het extra bijzonder dat dit kan”, vertelt Ralph. “Je wil juist nu herinneringen maken, meer tijd is er niet.”

Related Posts

One thought on “Hart van Nederland

 1. Joke Maessen schreef:

  Lief, mooi gezin. Ralph, Danielle, Liva en Else.
  Wat straalden jullie op deze bijzondere dag, het gaf mij een onbeschrijfelijk gevoel om te zien hoe jullie hebben genoten. Heel dubbel en zo oneerlijk allemaal. De gedachte dat jij Ralph, je prachtige meisjes niet op ziet groeien tot mooie dames doet zelfs mij pijn.
  En Danielle, dat jij je man en de papa van de meisjes ook op jonge leeftijd zal moeten gaan missen.
  Lieve Liva en Else, deze herinnering is jullie zo gegund.
  Wat ben ik blij dat ik voor jullie deze wens heb kunnen vervullen en jullie een onbetaalbare herinnering mee heb kunnen geven. Ik heb dit niet alleen gedaan, met hulp van sponsoren en donateurs en mensen die zich belangeloos hebben ingezet. Het is mij een eer om jullie te hebben ontmoet!
  Heel veel liefs en sterkte gewenst van Joke Maessen.
  LIEFDE IS VOOR ALTIJD!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *