DIRECTEUR - OPRICHTER

ARIETA HOEK

Kanker. Het is de rode draad in mijn leven.
Door deze ziekte moest ik afscheid nemen van mijn moeder en precies 16 jaar later van mijn enige zus. Het zit in mijn familie zonder erfelijk belast te zijn. Vele verschillende familieleden hebben/kregen kanker en niet iedereen overleefde het.

“Ik gelukkig wel.” Daar is ze heel dankbaar voor.

OPRICHTER - VOORZITTER

ARIETA HOEK

OOK ALS JE ZIEK BENT MAG JE STRALEN

In 2014 ontdekte ik een knobbeltje in mijn borst. Ik was al jaren onder controle en ik dacht, dat ik ook deze keer zo buiten zou staan. Maar ik moest blijven voor een punctie en kreeg slecht nieuws: Het was kanker. Omdat ik mijn kinderen wilde besparen, dat het terug zou komen, koos ik voor een dubbele borstamputatie. Na de mallemolen van borstoperatie en – reconstructie en behandelingen was ik schoon.

In diezelfde tijd had ik een fotoshoot bij een goede vriendin, op aanraden van haar. Zij maakte mij mooi op met natuurlijke minerale producten. De make-up was prachtig en voelde zo natuurlijk, dat ikzelf daarmee wilde leren werken. Ik wist echter nog niets van visagie, dus meldde me aan voor de opleiding. Na een halfjaar had ik mijn diploma. Ik kon eindelijk anderen laten stralen door er weer mooi uit te zien, ondanks de ziekte.

MISSIE GEVONDEN!

In januari 2016 wilde ik voor mijzelf beginnen met visagie. Niet lang daarvoor ging ik voor een controle naar het gespecialiseerde Alexander Monroe Ziekenhuis in Bilthoven.
De kanker was terug, opnieuw moest ik het mijn kinderen vertellen….. Ik stapte weer de achtbaan in en mijn man, kinderen en familie stonden weer als naasten “machteloos” toe te kijken.

Mijn plannen leken in duigen te vallen, maar ik schreef me toch in bij de Kamer van Koophandel en ging kleuradviezen en workshops geven. En ontdekte, dat ik toch weer wat voor de maatschappij kon betekenen en bouwde dat verder op, tussen de behandelingen en veel rust nemen door. In het Alexander Monroe ziekenhuis stond ik op een verwendag met mijn visagie. En ik deed er nog een. Dat triggerde mij, dus toen ik een event bijwoonde van een business coach en zij aan de zaal vroeg:

‘Hoe maak jij impact volgend jaar? En waarmee?’

Ik zei gelijk: “Ik ga een verwendag voor 25 vrouwelijke kankerpatiënten organiseren.” En zette er gelijk een dag op: 10 maart 2018.

DE ALLEREERSTE SHINE DAY

En zo geschiedde. In samenwerking met professionele vrijwilligers organiseerde ik de eerste verwendag (nu Shine Day) van Bliss to Shine. Met creativiteit en verwennerij, fotografie, visagie en mooie kapsels. Voor het hele gezin en hun naasten.
Ik vind namelijk, dat iedereen direct om de patiënt het verdient om even alle zorgen los te laten.

Het was fantastisch. De vrouwen werden mooi gemaakt, de mannen ondernamen mannen dingen met een barbecue en bierproeverij en de kinderen speelden en deden creatieve dingen. Ieder kon even zichzelf zijn.
We hadden iets meer gasten dan verwacht: maar liefst 287 gasten maakten met hun naasten een herinnering voor het leven! Het jaar erop verwenden we nóg meer gezinnen. En we beseften: dit is voor herhaling vatbaar!

Later kwam het idee om speciale wensdagen te organiseren voor het hele gezin. De Blissi Special Day, speciaal voor een thuiswonend kind, van wie één van de gezinsleden kanker heeft. Wij geven die wens vleugels op de Blissi Special Day. Het gezin creëert samen onbetaalbare herinneringen voor het leven.

ANDERE KIJK OP HET LEVEN

“Ik ben blij dat ik ziek geworden ben, daardoor ben ik anders tegen het leven aan gaan kijken. Ik heb een derde kans gekregen, een kans om een missie te volbrengen voor alle mensen die met kanker leven. En ga er vol voor!

Stralende groet, Arieta