Blissi Special Days

Hollandse dag voor gezin uit Leerdam

Om 9.15 uur komen we samen met fotograaf Joost aan bij ‘ons’ Oekraïense gezin in Leerdam. Opgewonden staan vader Eduard, moeder Olena, dochter Ahata en zoon Timur al te wachten op wat komen gaat. Niet veel later schuift ook oudste dochter Alice aan. We leggen hen het een en ander over de dag uit, zonder uiteraard te verklappen welke verrassingen hen te wachten staan.

Op het moment dat wij hen mee willen nemen naar buiten voor vertrek, ziet dochter Ahata door het raam de roze limousine al voor de deur staan. Opwinding alom en ze snellen naar buiten om foto’s van de auto te maken. Dan wordt het tijd om in te stappen. Ze kunnen hun eigen muziek draaien en mogen uit de bar pakken waar ze maar zin in hebben. Op naar de volgende verrassing.

Wij rijden met eigen auto achter de limo aan en met grote regelmaat verschijnt er een arm uit het raam van de ‘Pink Limo’ die even naar ons zwaait.

We komen aan in Monnickendam waar voor ons hele gezelschap de Meander V van Stichting Vaarwens ligt te wachten. We worden zeer gastvrij onthaald door schipper Evert en bootsman Henk.

Eerst krijgen we uitleg over de boot – die eigenhandig door Evert is gebouwd! – en dan gaan de trossen los. Onder het genot van een drankje en een heerlijk gebakje gaat de vaartocht naar Marken. Onderweg vertelt Evert over de boten van Stichting Vaarwens en oogst grote verbazing wanneer hij aangeeft dat de Meander V ook zijn huis is.

Aangekomen op Marken charteren we bootsman Henk om met ons mee te gaan op ons rondje over Marken. Hij weet veel van de historie en net als wij hangen ook vader Eduard en de oudste meiden Alice en Ahata aan zijn lippen. Na een schitterende inkijk in het leven op het pittoreske Marken wordt het weer tijd om de boot op te zoeken. Daar weer aangekomen staat er een heerlijke lunch voor ons klaar waar we met zijn allen van genieten, ondertussen weer luisterend naar de bijzondere verhalen van Evert.

De familie geniet van ieder moment en vraagt honderduit naar de boot, de omgeving en trots vertelt Evert hoe Stichting Vaarwens is ontstaan en wat voor mooie dagen zij mogen organiseren voor zieke mensen. Ronduit fantastisch!

Niet in woorden uit te drukken

Dan gaan de trossen weer los en koersen we naar Volendam. Na wederom een heerlijke vaartocht komen we aan in de haven van Volendam en door alle gezelligheid moeten we ons nog haasten om op tijd te komen bij de volgende verrassing. We lopen met het hele gezelschap over de kade van het knusse Volendam en komen aan bij Fotograaf Zwarthoed. Want: uiteraard mag een foto in Hollandse klederdracht niet ontbreken! Wat hebben we gelachen met zijn allen. De familie werd een voor een in Volendamse klederdracht gehesen en ze vonden het fantastisch! Daarna op de foto, inclusief de Hollandse tulpen en manden met vis (tja, we zijn tenslotte wél in Volendam). Terwijl de familie hun eigen kleren weer aantrok, werden speciaal voor ons de foto’s supersnel ontwikkeld en kregen we voor elk van de kinderen een kleinere afdruk en voor paps en mams een extra grote om op hangen als herinnering mee. We genieten nog even van het kleine strandje en de familie neemt even tijd voor zichzelf voor foto’s en gewoon even genieten van het moment. Nog een ijsje voor Ahata en Timur en dan is het toch echt tijd om het ruime sop weer te kiezen.

De trossen gaan voor de laatste keer los en we varen weer terug naar Monnickendam. Na het uitdelen van een goodiebag, petjes en wat al niet meer, is het dan toch echt tijd om afscheid te nemen van onze reisleiders Evert en Henk. Wat hebben we het gezellig met hen gehad. Het gezin kon niet in woorden uitdrukken wat dit voor ze heeft betekend.

Eenmaal weer op vaste grond werd de roze limousine weer gespot en moesten er toch nog weer wat extra foto’s met het hele gezin ervoor gemaakt worden. Ze voelden zich de koning te rijk! Na het instappen bracht onze vrolijke chauffeur Evelien ons dansende gezelschap (want zo groot was de limo van binnen; de kinderen hebben gedanst op de achterbank) weer terug naar Leerdam.

Uiteraard nog wat laatste foto’s met chauffeur Evelien in haar knalroze jasje en toen naar boven om uit te blazen in het appartement. Moeder Olena ging gelijk in de weer met allerlei lekkernijen en drankjes voor ons, terwijl we ondertussen de dag doornamen met alle gezinsleden. Wat hadden ze genoten, ze konden niet geloven dat zo’n dag speciaal voor hun werd georganiseerd.

Als klap op de vuurpijl mochten we namens ’t Beertje in Leerdam aan Ahata nog een prachtig cadeau aanbieden. Zij houdt heel veel van sieraden maken en wij dachten: hoe leuk is het als zij straks als haar behandelingen zijn gestart afleiding kan vinden in haar grote hobby? Ze ontving een enorme koffer vol met kralen, tangetjes, opbergdoosjes en alle benodigdheden om te maken wat zij maar wil.
Wat was dit een enorme verrassing voor haar. Op papier is haar overweldigende reactie gewoonweg niet uit te drukken, maar geloof ons maar: die was echt onbetaalbaar! Toen het voor ons tijd werd om afscheid te nemen van het gezin werd er nog aangebeld en kwam restaurant De Beren nog een heerlijke maaltijd langs brengen.

Wat een fantastische dag, voor de familie, maar zeker ook voor ons van Bliss to Shine. Dít is waarvoor wij deze dagen organiseren. Lieve familie, dank voor deze schitterende dag. We wensen jullie heel veel liefde en Ahata: zet ‘m op meid, je bent niet alleen!!

“Unbelievable,
what have you given us a wonderful day. We will never forget this anymore…”

Samen maken we herinneringen

Deze Blissi Special Day is mogelijk gemaakt door:

BSD-UT-AH-004 - Logo - Stichting Vaarwens
Keurslager Leo Spronk -1
Logo - Bakkerij Kees Gutter
Logo - De Beren
Logo - Joost de Waal
Logo - t beertje creatief

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *