Informatie

Herinnering, voor eeuwig

Mijn naam is Maxime van der Neut (24) en ik zorg ervoor dat mensen die weten dat ze gaan overlijden of overleden zijn ALTIJD een plek zullen hebben op de wereld. Dit doe ik door middel van film.

Het ontstaan van Legacy komt voort uit mijn tienerjaren. Toen ik ongeveer 14 jaar was, had ik helaas veel last van pesters om me heen. Ik denk dat het ergste wat er tegen me gezegd is “niemand houdt van je”. Dag in, dag uit kreeg ik dit te horen. Tot ik op een punt kwam dat ik het bijna begon te geloven…

Dit zorgde ervoor dat ik liever een einde zou maken aan mijn eigen leven dan zo door te gaan. En wanneer ik ‘s avonds in bed lag te piekeren over hoe ik dit zou aanpakken, hoe mijn begrafenis eruit zou zien en ik besefte dat mijn kamer opgeruimd zou worden. En dan… dan zou ik weg zijn. Waar zou ik dan nog zijn? Welke plek zou ik dan nog hebben op de wereld, vroeg ik me af. Ondanks dat ik niet meer wilde leven, wilde ik niet vergeten worden. Ik wilde ook een impact hebben op de wereld.

Dit was mijn inspiratie

Door dit gevoel en wetende dat mijn familie WEL van me houdt, ben ik heel hard gaan werken aan mezelf. Op dit moment geniet ik van elke dag en laat ik niemand meer bepalen wat ik waard ben! Maar weet ik ook dat niet iedereen die keuze heeft.

Deze ervaring heeft jaren later Legacy gecreëerd. Ik neem mensen mee op een prachtige reis door hun hele leven! Samen met een professionele videograaf gaan we terug naar alle mooie herinneringen, alle levenslessen die ze hebben geleerd en natuurlijk alle mensen die hierbij betrokken waren.

Dit combineer ik samen met oud beeldmateriaal dat gedurende hun hele leven is verzameld. Van 8mm-film tot de meest recente filmpjes op je mobiel. Dit wordt jouw persoonlijke levensfilm. Het meenemen van alle zintuigen

Naast dat deze film jouw leven voortzet, creëren we ook een box waarin je iets toevoegt voor elk zintuig.

Dus bijvoorbeeld:

  • Reuk – parfum, sigaren, kruiden
  • Voelen – kleding, breiwerk
  • Horen – Muziekcode, LP/cassette/CD, voicemail
  • Smaak – Lievelingsrecepten, visitekaartje van favoriet restaurant
  • Zicht – Jouw levensfilm

Door al deze zintuigen te prikkelen, wordt deze persoon zo levendig mogelijk teruggehaald! Het is mijn missie om ieders verhaal een plek te geven op de wereld. Dus als je voelt dat dit voor jou is, laat het me dan zeker weten, want ik kan niet wachten om je te ontmoeten

MAXIME VAN DER NEUT

Legacy creëert een nalatenschap die voor altijd voortleeft, zodat jouw dierbaren al die speciale momenten zo levendig mogelijk kunnen herbeleven!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *