Informatie

Magnetron eten kankerverwekkend?

Bron: St Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Is eten bereid uit de magnetron kankerverwekkend?

De magnetron…vaak een goede hulp in de keuken. Maar mensen denken weleens dat eten uit de magnetron de kans op kanker vergroot. Feit of fabel?

WEETJE
Kant-en-klaar maaltijden voor in de magnetron bevatten vaak meer zout en (verzadigde) vetten. En ook minder groenten. Daarom kun je het eten beter zelf en vers bereiden.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat het eten van voedsel bereid uit de magnetron de kans op kanker vergroot.

De manier waarop we eten bereiden speelt wel een rol bij de preventie van kanker. Zo kunnen hoge temperaturen, lange bereidingstijden en het gebruik van veel water ervoor zorgen dat de voedingswaarden van voedsel afnemen. Daarnaast voeg je gemakkelijk meer kilocalorieën aan je maaltijd toe door olie of boter te gebruiken. Hierdoor kan je energiebalans uit balans raken.

De magnetron is een uitstekende manier om groenten mee te koken of om een maaltijd mee op te warmen. Het voordeel hiervan is dat je weinig water nodig hebt en dat de bereidingstijd kort is. Maak wel altijd gebruik van magnetronbestendige schaaltjes en dek het eten af met een deksel of magnetronfolie.

Eten bereid uit de magnetron is kankerverwekkend: FABEL

Wil jij meer feiten en fabels? Kijk op  St. Wereld kanker onderzoek fonds

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *