Blissi Special Days

Met Bram het circuit op

Vandaag was het Bram zijn dag. Hij werd opgehaald met een sportauto (Porsche) van Team Friendship. Een goed begin! Natuurlijk waren we al iets eerder aanwezig om even kennis te maken en een kopje koffie te drinken met elkaar.

De auto stond goed verstopt achter een bus, dus ze hadden deze nog niet kunnen zien. Natuurlijk werden ook vader en moeder in stijl opgehaald met een mooie Audi S6 (beschikbaar gesteld door Gelria Pakking Enschede) wat voor een extra verrassing zorgde.

Wat waren er veel lachende gezichten en een bekijks vanuit de buurt. Na een grote glimlach en het bewonderen van de auto zijn we ingestapt en richting het circuit van Zandvoort gereden waar de rest van de activiteiten zouden plaatsvinden.

Onderweg hebben we natuurlijk ook een aantal keren het gaspedaal goed ingedrukt, al was het alleen maar voor het mooie geluid dat de Porsche produceert. Wonderlijk genoeg hebben we tot nu toe geen boetes op de mat liggen!

Aangekomen op het circuit kregen we de mogelijkheid om een heerlijk broodje te kiezen uit een goed gevulde picknickmand en wat te drinken. Tijdens de rondleiding op het circuit mochten we zelfs bij racecontrol naar binnen om te kijken hoe een en ander in zijn werk gaat. Ook kregen we uitleg hoe het er aan toe gaat bij een echte F1 race. Bram wist de nodige vragen te stellen waar menigeen niet op zou komen.

We zijn terug gelopen door de pitlane, uiteraard was hier de nodige actie en hebben we mooie auto‘s gezien. Hierna werd het tijd om zelf in de raceauto te stappen maar niet voordat we bij een andere coureur in een heel bijzonder auto mochten zitten.

Compleet in raceoverall

Natuurlijk moesten er eerst ingeschreven worden en een verklaring getekend zodat we ook toestemming gaven om mee te rijden en de risico’s kenden. Bram mocht als eerste mee met Patrick in de Porsche. Compleet in een raceoverall. Hij kwam na flink wat rondjes met een grote lach weer uit de bolide. Jolande (moeder) vertelde steeds niet te durven maar ging uiteindelijk toch en ze reed als een ware koningin het circuit over, al wuivend zoefde ze steeds weer voorbij. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat ze Patrick aanspoorde steeds harder te gaan. Chris (vader)
was behoorlijk onder de indruk van de snelheid, maar heeft niet minder genoten.

Zelf hebben we natuurlijk ook gebruik gemaakt van het aanbod een aantal rondes mee te gaan op snelheid.

Na even bij te zijn gekomen hebben we als extra verrassing Bram laten driften, ter plaatse geregeld door vrijwilliger Henk). Stoer was het wel. Zoals de heren zeiden: “Je kijkt door het zijraam naar voren”. Dit hebben we allemaal toch maar aan Bram over gelaten. Hij kwam zonder wit koppie weer naar buiten, dus het was hem goed bevallen.

Toen toch nog weer even met een andere auto het circuit op, met een professionele coureur. Een minder snelle wagen, maar de rit was via een livestream te volgen, dus super voor de mensen die achterbleven.

En door naar de SIM, de F1-simulatie. Bram koos een circuit en reed daarop – virtueel – een kwalificatieronde. Het bezorgde hem pole position en jee wat was hij goed! Hij  eindigde als eerste van de groep.

Eigenlijk mochten we het niet melden, maar Jolanda werd van het circuit gehaald doordat ze te vaak als spookrijder aanwezig was Met een beetje hulp van een medewerker heeft ze de race toch nog uitgereden. Bram mocht na het racen met de eer gaan strijken en kreeg als wensontvanger nog een mooi shirt als aandenken.

Na een mooie dag op het circuit vertrokken we naar de boulevard om een hapje te eten bij Beach club Bernies. Aldaar werden we verwend met drie borrelplanken en een heerlijk drankje.

Met blije vermoeide koppies hebben we de bijzondere dag doorgenomen. En ook nog even genoten van het strand. Er werden wat kleine presentjes uitgewisseld van een Blissi, mooie tekst op metalen plaat tot een koffiebeker welke heel dankbaar in ontvangst werden genomen door Bram.

Onderweg naar huis was het wel heel rustig op de achterbank. Moe maar voldaan is het gezin weer thuis afgeleverd en hebben zij de dag van hun leven gehad. Veel blije koppies gezien, mooie herinneringen gemaakt en natuurlijk heel veel lol gehad met elkaar.

Samen maken we herinneringen

Deze Blissi Special Day is mogelijk gemaakt door:

BSD-OV-MH-002 - Circuit fun
BSD-OV-MH-002 - UGX race
BSD-OV-MH-002 - Logo - Gelria Pakking
BSD-OV-MH-002 - Logo - Wendy Kolkman Fotografie.
BSD-OV-MH-002 - Team Friendship
BSD-OV-MH-002 - Racesquare circuit
BSD-OV-MH-002 - Driving Fun

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *