Blissi Special Days

TT Circuit en een rally rit

In de vroege ochtend zijn we vanaf Enschede vertrokken naar het hoge noorden, Emmen in Drenthe. De weersomstandigheden waren niet bepaald gunstig met aanhoudende regen en slecht zicht. We hoopten nog stilletjes dat het weer zou opklaren, maar optimisme was schaars. Aangekomen in Emmen begonnen we onze dag met een kop koffie en wat kennismaking. Ons doel voor de dag was het Motor en Brommer museum in Schoonoord, en dat was een avontuur op zich.

Bij het Motor en Brommer museum werden we warm verwelkomd met koffie en heerlijke koek. Bij het betreden van het museum, werden we meteen overdonderd door de enorme collectie motoren en brommers. De verzameling besloeg meerdere verdiepingen en hallen. Het viel ons op dat deze verzameling aanzienlijk meer ruimte innam dan een postzegelverzameling. Na het verkennen van de eerste hal en het aanhoren van het ontstaansverhaal van de collectie, stonden ons nog meer hallen vol prachtige exemplaren te wachten. Dit alles werd echter bemoeilijkt door de aanhoudende regen en sterke wind die ons bijna omver blies.

Desondanks genoten we van de verscheidenheid aan merken, met een speciale voorliefde voor de Japanse modellen, die zich toevallig in de laatste hal bevonden. Aan het einde van onze rondleiding mocht Mees zelfs een mooie poster uitkiezen als aandenken.

Na het museumbezoek stapten we weer in de auto en reden we richting het beroemde TT Circuit in Assen. Hier namen we even de tijd om gezamenlijk een broodje te eten, zij het in de auto vanwege de onstuimige weersomstandigheden. Het weer leek alleen maar slechter te worden, maar dat weerhield ons er niet van om het TT Circuit te verkennen. Een vrijwilliger van het circuit begeleidde ons tijdens een rondleiding waarbij we de controlekamer, vip-ruimtes en mediaplekken bezochten. We werden voorzien van allerlei interessante informatie over de werking van het circuit.

Helaas was er op het circuit zelf weinig activiteit vanwege het aanhoudende slechte weer, met slechts enkele dappere zielen die de baan trotseerden. Toch waren we onder de indruk van het immense terrein, vooral vanaf de toren waar we een panoramisch uitzicht hadden. Mees deelde foto’s met vrienden om ze een beetje jaloers te maken, omdat hij tenslotte zo’n unieke ervaring had. Na ons avontuur op het TT Circuit besloten we iets te eten, en dat deden we bij gebrek aan beter in een McDonald’s in Emmen.

Terwijl we ons weer een beetje opdroogden en opwarmden, keerden we terug naar het huis van Mees’ moeder voor de kers op de taart: een ritje in een echte rallyauto door Emmen, georganiseerd door Rally voor Kids. Mees keerde terug met een brede glimlach op zijn gezicht en wilde eigenlijk dat het avontuur langer had geduurd.

Na een grondige inspectie van de Goodie-Bag namen we afscheid van Mees en zijn moeder, die nu een kostbare herinnering rijker waren. We hopen dat ze nog vele mooie momenten samen zullen beleven, want zoals Mees zelf opmerkte, zijn het de alledaagse kleine dingen in het leven die echt tellen, ook al hebben we vandaag iets groots en bijzonders meegemaakt.

Samen maken we herinneringen

Deze Blissi Special Day is mogelijk gemaakt door:

BSD-DR-003-EK - Motor en Brommer museum - Logo
BSD-DR-003-EK - Circuit Assen - Logo
BSD-DR-003-EK - Rally For Kids - Logo

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *