Persoonlijk / Ervaring

12 – Niet lekker na de eerste chemo

Waarom zo snel al?

Helemaal niet lekker na de eerste chemo

Helaas gaat het allemaal niet zoals ik had gehoopt. Woensdagmiddag is er niets aan de hand en woensdagavond begin ik me niet goed te voelen.
Waarom meteen al bij de eerste chemo?

Ik ben niet misselijk, maar voel me steeds vervelender. Gelukkig heb ik pilletjes meegekregen die ik kan innemen. Ik ben ook enorm moe en val elke keer op de bank in slaap. We gaan op tijd naar bed en ik slaap redelijk. Ik heb het ook wat benauwd, dus moet weer een extra pufje nemen. Dat heb ik al bijna een jaar niet hoeven doen.
Balen!

Donderdagochtend moet ik weer medicijnen tegen de chemo nemen. Ik bel met een collega en dat gaat goed. Ongeveer een kwartier later gaat het echter weer mis. Ik duik mijn bed in en slaap de hele ochtend, neem weer een pilletje tegen misselijkheid en ga maar weer slapen. Dat is het enige wat ik kan doen. Van de meegekregen medicijnen word ik moe, dus ik geef er maar aan toe.

Ik krijg ook enorme jeukplekken op mijn lijf. Het is maar goed dat ik niet veel nagels heb, anders zou ik mezelf helemaal openkrabben.

Vrijdag draai ik mijn medicatie om en neem ik eerst de medicijnen tegen de chemo en pas daarna mijn dagelijkse pufjes tegen astma. Dat gaat beter en ik ben niet benauwd, dus hoef geen extra pufje te nemen. Ik ga weer terug naar bed en slaap de hele ochtend. Uitgerust word ik wakker en ’s middags gaat het zo goed, dat ik naar mijn werk in Eindhoven rijd. Niet om te werken, maar om even mijn gezicht te laten zien. En om te kijken hoe de autorit gaat.
Ik ben blij een aantal collega’s te zien.

Ik merk dat ik sneller moe ben, maar denk dat ik de ergste dagen achter de rug heb van de eerste chemo. Op naar de tweede chemo op 10 oktober.

Maar maandag eerst even bellen voor de uitslag en de jeuk die ik op mijn hele lijf heb en die behoorlijk moeilijk te verdragen is.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *