PAARSE SOEP MET WALNOTEN
Een bijzondere kleur en uitmuntende smaak
Deze soep ziet er misschien wat bijzonder uit door de paars/blauwe kleur, maar dit doet niks af aan de smaak. De soep maken we van rode kool. Eigenlijk een wintergroente, maar het hele jaar verkrijgbaar en erg lekker. We combineren de rode kool met frisse appel, walnoten en geitenkaas zodat dit een lekkere, voedzame soep is. Rode kool bevat veel antioxidanten en vitamine C, K en B11.
INGREDIรNTEN BIOLOGISCH:
- 2 st Rode ui
- 1 st Rode kool
- 100 g Aardappel, zacht kokend
- 1 stย Appel
- 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
- 65 ml Crรจme fraรฎche
- 2 tl Tijm
- 25 g Walnoten
- 125 g Geitenkaas
BEREIDINGSWIJZE:
- Stap 1: Pel en snipper de ui. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rode kool en snijd in smalle repen. Schil de aardappel en appel en snijd klein.
- Stap 2:Verhit bakolie in een ruime pan. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de rode kool, aardappel en appel toe en bak 5 minuten mee op een middelhoog vuur.
- Stap 3:Voeg het groentebouillontablet, het water en 2/3 van de crรจme fraรฎche toe en breng aan de kook. Temper daarna het vuur en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
- Stap 4:Hak de walnoten grof. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst onder de kraan af om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Verbrokkel de geitenkaas.
- Stap 5:Pureer de soep met een staafmixer en schep in mooie kommen. Strooi de geitenkaas en walnoten erover en garneer met de overgebleven crรจme fraรฎche.
Tip:ย Je kunt ook wat rode kool apart houden en klein snijden en met wat balsamicoazijn als salade naast de soep serveren.
Wil jij meer heerlijke recepten? Kijk op Ekomenu.nl voor nog meer verantwoorde recepten.