Bron: St Wereld Kanker Onderzoek Fonds
Pittige tomatensalade
Ga je voor een lichte salade of een maaltijdsalade
Lekker als bijgerecht of als maaltijdsalade. Kook dan nog 120 gram volkorenpasta en meng deze door de salade.
- 2 personen
- Bevat 150 kcal p.p. (met pasta 360 kcal)
- Bereidingstijd: 15 minuten
INGREDIËNTEN:
- 6 romatomaten, in kleine blokjes gesneden
- 50 gram rucola
- 1 lenteui, fijngesneden
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Handje verse basilicum, fijngesneden
- Versgemalen peper
BEREIDINGSWIJZE:
- Meng de tomaten met de rucola en ui in een kom.
- Klop in een kommetje een dressing van de olie, balsamicoazijn, basilicum en peper.
- Giet de dressing over de tomatensalade en garneer met de pijnboompitjes.
Wil jij meer heerlijke recepten? Kijk op St. Wereld kanker onderzoek fonds voor nog meer verantwoorde recepten.