Blissi Special Days

Stokstaartjes zijn de lievelings van Jedi

Op donderdag 7 juli reist regiocoördinator Joke in alle vroegte naar Heerlen, om fotografe Lily op te halen. Zij zal gedurende de dag herinneringsfoto’s maken van de 9 jarige Jedi en zijn moeder.

Vervolgens rijden ze samen naar Keram, de BMW dealer in Heerlen, waar de dames ontvangen werden door Dave. Er staat een schitterende bolide klaar waarmee het gezin vandaag rondgereden wordt. Na enige uitleg door Dave over de BMW 5 serie is het tijd om richting het gezin, moeder Joy en Jedi, te gaan. Eenmaal daar aangekomen stellen de Blissers zich voor en zien ze het verraste bekkie van Jedi. “We hebben een verrassing voor je en we gaan er een leuke en gezellige dag van maken.”

De eerste stop op de verrassingsroute is het Discovery museum in Kerkrade, het begint al goed met een enorm vriendelijke ontvangst. Deze dame geeft ons uitleg en een plattegrond van het museum. Het blijkt dat Jedi eerder in het museum is geweest, hij kan zich het nog redelijk goed herinneren en weet ons goed door het museum te begeleiden. Het menselijk lichaam is zeer interessant, hoe 3D operaties uitgevoerd worden en vooral waar scheten vandaan komen…

Mogen ervaren hoe het is om op een spijkerbed te liggen, met zonnecellen een bus laten rijden en een heuse bouwplaats betreden met veiligheidshesje en helm. Kortom, er is zoveel te zien maar vooral ook te beleven én uiterst leerzaam!

Tegen lunchtijd was het tijd om afscheid van het museum te nemen.

Stichting Wensambulance Limburg

Vrijwilligers Monique (verpleegkundige) en Stan (chauffeur) van Stichting Wensambulance Limburg stonden het gezelschap al op te wachten met een rolstoel voor Joy. Dit had alles te maken met de volgende verrassing, namelijk naar GaiaZoo de dierentuin, eveneens in Kerkrade. De reden dat we om de samenwerking met de Stichting Wensulance hebben gevraagd was omdat het voor moeder Joy te vermoeiend was om zelf in GaiaZoo te lopen.

Jedi wilde graag in de stoere auto meerijden, uiteraard eerst een foto gemaakt van Jedi achter het stuur van de BMW. Hij glunderde van oor tot oor.

Geweldig om hier rond te lopen

Eenmaal in het park GaiaZoo aangekomen was het tijd voor een lunch. Lunchroom Blond to Go had er voor gezorgd dat er zes lunchtassen klaarstonden in het restaurant van GaiaZoo. Een plekje gezocht op het terras waar we met elkaar van de overheerlijke lunch konden genieten. Het was een uiterst goed gevulde tas!

Na de “picknick” zijn we door het park gaan struinen. Van bijzondere vogels naar de “familie van Jedi”, zoals hij zelf zei: de stokstaartjes. Dit zijn duidelijk de lievelingsdieren van Jedi. En eerlijk, ze zijn ook erg leuk.

De giraffen, nijlpaarden, okapi’s, miereneters, apen, diverse vogels, wilde honden, leeuwen en de flamingo’s met hun kroost, het was in één woord geweldig om hier rond te lopen. Zoveel mooie dieren wonen er in het park en niet te vergeten de prachtige zandsculpturen. Echt vakwerk!

Aan het eind van de middag was het tijd om afscheid te nemen in GaiaZoo, deze mooie dag kwam helaas ten einde. Monique en Stan van Stichting Wensambulance hebben ervoor gezorgd dat Joy en Jedi weer thuis kwamen. En Joke en Lily vervolgende ieder, moe maar bijzonder voldaan, hun eigen weg naar huis. Het was weer een dag met een gouden randje.

Ik vond het heel erg leuk. Alle mensen waren heel erg aardig. Ik voelde mij heel speciaal. Ze hebben allemaal leuke dingen met mij gedaan. Ik mocht zelfs voor zitten in een hele mooie auto. Jede – 9 Jaar

Samen maken we herinneringen

Deze Blissi Special Day is mogelijk gemaakt door:

Discovery Museum - Logo
Keram - Logo
Lt Photography - Logo
Blond to Go - Logo

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *