Bron: St Wereld Kanker Onderzoek Fonds
Sushi bowl met zalm en avocado
Ben je een liefhebber van sushi?
Dan zal deze sushi bowl bij jou ook zeker in de smaak vallen!
- Voor 4 personen
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Bevat 769 kcal, 13,5 gram vezels en 310 gram groentenΒ p.p.
INGREDIΓNTEN:
- 300 gram volkoren basmatirijst
- 4 verse zalmfilets, in kleine blokjes gesneden
- 20 gram gedroogdΒ zeewier, in kleinere stukjes gesneden
- 200 gram doperwten,Β diepvries
- 1 bloemkool, in roosjes gesneden
- 2 avocadoβs, ontpit en in dunne reepjes gesneden
- 4 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
- 1 bloedsinaasappel, geschild en in stukjes gesneden
- 2 el rijstazijn
- 2 eetlepels sojasaus (zoutarm)
BEREIDINGSWIJZE:
- Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst en kook in 8 minuten gaar.
Giet vervolgens het water af.
Verdeel de rijstazijn over de lauwwarme rijst.
Laat de rijst vervolgens goed afkoelen. - Breng water aan de kook voor de bloemkool en kook in 8 minuten gaar.
Giet vervolgens het water af.
Kook de doperwten de laatste 4 minuten mee.
Giet daarna het water af. - Verdeel alle ingrediΓ«nten mooi in vier kommen en garneer met de sojasaus.
Wil jij meer heerlijke recepten? Kijk opΒ Β St. Wereld kanker onderzoek fondsΒ voor nog meer verantwoorde recepten.