Voeding

Sushi bowl

Bron: St Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Sushi bowl met zalm en avocado

Ben je een liefhebber van sushi?

Dan zal deze sushi bowl bij jou ook zeker in de smaak vallen!

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bevat 769 kcal, 13,5 gram vezels en 310 gram groenten p.p.

INGREDIËNTEN:

  • 300 gram volkoren basmatirijst
  • 4 verse zalmfilets, in kleine blokjes gesneden
  • 20 gram gedroogd zeewier, in kleinere stukjes gesneden
  • 200 gram doperwten, diepvries
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 avocado’s, ontpit en in dunne reepjes gesneden
  • 4 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • 1 bloedsinaasappel, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 el rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus (zoutarm)

BEREIDINGSWIJZE:

  • Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst en kook in 8 minuten gaar.
    Giet vervolgens het water af.
    Verdeel de rijstazijn over de lauwwarme rijst.
    Laat de rijst vervolgens goed afkoelen.
  • Breng water aan de kook voor de bloemkool en kook in 8 minuten gaar.
    Giet vervolgens het water af.
    Kook de doperwten de laatste 4 minuten mee.
    Giet daarna het water af.
  • Verdeel alle ingrediënten mooi in vier kommen en garneer met de sojasaus.

Wil jij meer heerlijke recepten? Kijk op  St. Wereld kanker onderzoek fonds voor nog meer verantwoorde recepten.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *