Voeding

Sushi bowl

Bron: St Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Sushi bowl met zalm en avocado

Ben je een liefhebber van sushi?

Dan zal deze sushi bowl bij jou ook zeker in de smaak vallen!

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bevat 769 kcal, 13,5 gram vezels en 310 gram groentenΒ p.p.

INGREDIΓ‹NTEN:

  • 300 gram volkoren basmatirijst
  • 4 verse zalmfilets, in kleine blokjes gesneden
  • 20 gram gedroogdΒ zeewier, in kleinere stukjes gesneden
  • 200 gram doperwten,Β diepvries
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 avocado’s, ontpit en in dunne reepjes gesneden
  • 4 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • 1 bloedsinaasappel, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 el rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus (zoutarm)

BEREIDINGSWIJZE:

  • Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst en kook in 8 minuten gaar.
    Giet vervolgens het water af.
    Verdeel de rijstazijn over de lauwwarme rijst.
    Laat de rijst vervolgens goed afkoelen.
  • Breng water aan de kook voor de bloemkool en kook in 8 minuten gaar.
    Giet vervolgens het water af.
    Kook de doperwten de laatste 4 minuten mee.
    Giet daarna het water af.
  • Verdeel alle ingrediΓ«nten mooi in vier kommen en garneer met de sojasaus.

Wil jij meer heerlijke recepten? Kijk opΒ Β St. Wereld kanker onderzoek fondsΒ voor nog meer verantwoorde recepten.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *