Blissi Special Days

USA Pick Ups en een Creatieve Workshop

Met de Bliss vrijwilligers, Wil en Henri, had ik om 10.30 uur op een centrale plaats afgesproken voor deze wensdag. Hier stonden ook twee USA Pick Ups voor ons klaar. Ons vergapend aan de wagens werden we ondertussen hartelijk verwelkomd door Johan en zijn vrouw, onze chauffeurs voor de ochtend. Na een korte kennismaking werden de plannen voor de toertocht nog even samengevat en als extraatje voor vandaag werd ons een rondleiding door het bedrijf JB USA Cars aangeboden. Een aanbod waar we natuurlijk geen ‘nee’ tegen zeiden.

Met een landelijke toer in twee prachtige wagens én een dag zonder regen voor de boeg kon deze wensdag nu al niet meer stuk. Familie Profijt; here we come!

Met een brullende V8 langs boerderijen, dorpen en velden

Op naar de familie Profijt waar wij door hen zeer hartelijk werden ontvangen. De koffie smaakte goed en ondertussen had Wil al het nodige laten doorschemeren over de plannen voor die dag. Het was tijd om in te stappen.
Rustig toerend, hoog zittend en met het geluid van een brullende V8 motor reden we door het mooie landschap en langs de vele boerendorpjes en landerijen. Onderweg zijn we nog even gestopt om de benen te strekken en ervaringen met elkaar te delen. Een prima moment voor een groepsfoto!

Bejaarde Pick Ups en een luxe Peugeot

Het bezoek aan het bedrijf van JB USA Cars was overweldigend! We keken onze ogen uit naar de vele authentieke Picks Ups en de grote collectie oldtimers. Super om weer even terug te gaan naar de tijd dat de bezineprijs geen enkele rol van betekenis speelde. Voor de familie Profijt was het eigenlijk rondlopen in een snoepwinkel, gek van Amerikaanse modellen hadden zij oog voor ieder detail.

De tour ging verder in een luxe Peugeot beschikbaar gesteld door Hedin Automotive Meppel. We reden richting Paviljoen Nijstad. Rond 12.00 uur werden we hier afgezet en namen we afscheid van Johan en zijn vrouw. Uiteraard niet zonder hen te bedanken voor hun enthousiasme en medewerking aan deze wensdag. Zonder hen hadden we deze ochtend niet kunnen realiseren.

Lunchen, genieten op grote hoogte en ultiem relaxen

12.00 uur = lunchtijd. Bij Paviljoen Nijstad ben je dan wel aan het goede adres. Na een hartelijke ontvangst stond ons een overheerlijke, uitgebreide lunch te wachten. Het was allemaal prima geregeld. Met een voldaan gevoel namen wij rond de klok van 13.00 uur afscheid van Nijstad en onthulde Wil de volgende verrassing.
De mannen (Freddy, Yannick en Levi) werden door Wil meegenomen richting Utrecht. De dames (Hilda en Britt) gingen met Henri mee naar Meppel.

Freddy en de 2 zoons zochten het hogerop voor een sky dive en Hilda en Britt kregen een ontspanningsmassage van een uur bij Massagestudio Roos aangeboden. Masseuse Rozemarijn wist de beide dames helemaal in de watten te leggen; de ontspanning was van hun gezichten af te lezen. Helemaal zen reden we naar Steenwijk waar het tijd was voor de volgende activiteit.

Vijlen, timmeren en zagen

Aangekomen bij Siering in Steenwijk stond Ingeborg ons al op te wachten in haar mooie atelier voor een workshop sieraden maken. Glimmende ogen bij de dames, want creatief als ze zijn, is dit helemaal hun ‘ding’. Na de nodige uitleg besloten Hilde en Britt om twee ringen te maken. Ieder voor zich een. Er werd materiaal uitgezocht, druk gevijld en met hamers werden de motieven erop geslagen. De handzaag kwam er ook diverse keren aan te pas en zowel Hilda als Britt zaten even helemaal in hun eigen creatieve ‘bubbel’.

Het resultaat mocht er zijn; twee prachtige ringen die samen de band van liefde en kracht laten zien. Twee ringen met liefde gemaakt, gekenmerkt door een speciale betekenis. Veel dank aan Ingeborg die op een professionele en speciale wijze heeft bijgedragen aan deze dag!

Een mooie afsluiting van een onvergetelijke dag

Op weg naar de laatste locatie, een kleine 70 km verwijderd van Steenwijk, kwam het einde van deze wensdag langzaam in zicht. Op het natuurkampeerterrein De Klashorst hadden familieleden en vrienden van de familie zich verzameld om de dag met elkaar in een gezellige houten blokhut af te sluiten. Inmiddels waren Wil, Freddy, Yannick en Levi ook gearriveerd. De complete familie werd met gejuich in de blokhut onthaald. De live muziek, het knapperende houtvuur op de achtergrond en de heerlijke hapjes en drankjes maakten het einde van deze mooie dag compleet. De sfeer was geweldig! Met dank aan COOP Afring de Krim en de Echte Bakker Slagter. Martin Overweg deed ook nog een duit in het zakje en vertelde hoe je met weinig tot niets kan overleven in de natuur. Boeiend en leerzaam!

Voor ons was het tijd om naar huis te gaan. In de blokhut bleef het vuur nog een tijdje branden en was het nog lang gezellig. We kijken terug op een dag met dierbare herinneringen die dankzij onze vrijwilligers en sponsoren gerealiseerd kon worden. Het was een wensdag om nooit te vergeten!

Het samen maken van een ring bood ons, de vrouwen, een blijvende herinnering, terwijl de mannen een avontuurlijk skydive-avontuur beleefden.

Het moment dat we als gezin, omringd door onze dierbaren, de dag bij het kampvuur afsloten, was werkelijk warm en onvergetelijk.

Zo ontzettend fijn dat er zoveel aandacht was voor de kinderen.
Het geeft hen weer nieuwe energie.

Fam. Profijt

Samen maken we herinneringen

Deze Blissi Special Day is mogelijk gemaakt door:

BSD-OV-005-WG - De Klashorst
BSD-UT-013-EK - Logo - City Skydive
BSD-OV-005-WG - Studio Roos
BSD-OV-005-WG - Hedin
BSD-OV-005-WG - Siering
Henri Fotografie

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *