Blissi Special Days

Van Thomas, voor Robin

Op dinsdag negen november wordt Robin door haar moeder wakker gemaakt. Zij schrikt zich wild, is veel te laat, school is al begonnen, paniek! Moeder Marcella kan Robin al snel geruststellen, ze hoeft niet naar school want ze gaan een dag op pad. Robin is ervan overtuigd dat er iets voor haar broer Thomas (16 jaar en ongeneeslijk ziek) geregeld is. Dit is niet zo, want Thomas heeft in het diepste geheim voor zijn zusje een Blissi Special Day aangevraagd. Na het ontbijt gaat de telefoon. Via videochat kreeg de familie de opdracht om in de auto te stappen en richting Hoogeveen te rijden. Toen het gezin tien minuten onderweg was, ontvingen zij een filmpje met daarin het adres waar zij naar toe konden rijden: de Steenbergerhoeve in Zuidwolde. Daar aangekomen werd eerst kennisgemaakt met fotograaf Jos Werkhoven en was het tijd om wat te drinken. Groot was de verbazing van Robin toen ze hoorde dat deze dag speciaal voor haar was! Dat had ze echt niet verwacht.

Als eerste stond er een opdracht op de planning om gezamenlijk een tekening/tekstbord te maken die later op hout wordt gezet. Ze waren het er allemaal over eens dat er vogels op moesten aangezien het gezin meedoet met Alpe d’Huzes en hun team the 3 little birds heet, naar het liedje van Bob Marley. Maar ja, dan heb je iemand die een dunne vogel tekent, iemand anders een dikke en welke is dan mooi? Zus Sanne tekent uiteindelijk vogels die bij iedereen in de smaak  vallen. De tekst ‘kop d’r veur’ (motto van de familie) krijgt ook een mooie plaats op het werkstuk.

Daarna werd het tijd om te verplaatsen naar een andere huiskamer. Hier lagen vijf badjassen klaar, met daarop heel mooi ‘kop d’r veur’ erop geborduurd, en op de badjas van Robin in rood haar naam achterop. Marcella had gelukkig in opdracht van Mascha de badkleding stiekem meegenomen. Zij had zich wel afgevraagd waarom die mee moesten want er hoefden geen handdoeken mee, dus waarom heb je dan zwemkleding nodig?   Suprise suprise! De Steenbergerhoeve beschikt over een hot-tub die door eigenaar Leo heerlijk warm was gestookt. Ook de sauna was al goed op temperatuur. Na een poosje te hebben genoten van de warmte was het tijd voor een lunch.

Het gaat om de smaak

Na de lunch stond de volgende activiteit op de planning. Nico Dorgelo van banketbakkerij/ chocolaterie Dorgelo kwam een chocolade-workshop geven. Het rook heerlijk naar chocolade en wat een geluk…. hij had de lievelingsvulling van Robin meegenomen: caramel-zeezout! Ze maakten een chocolade kopje met schotel, bonbons, en ze kregen een lesje in het opspuiten van chocolade. Robin heeft hier echt wel talent voor! Bij haar hoefde je je niet af te vragen wat ze had opgespoten. Bij vader Marnix en Thomas moest je een beetje creativiteit gebruiken om er een vorm aan te geven, maar zoals Nico zei: het gaat om de smaak, en die was heerlijk. Nico had ook nog een mooie schoen van chocolade  voor Robin meegenomen, die vol bewondering werd bekeken.

Terwijl Nico bezig was met het begeleiden van de chocoladekunst arriveerde beautysalon-houdster Karin. Een van de slaapkamers werd omgebouwd tot schoonheidssalon en zus Sanne was de eerste die door Karin in de watten werd gelegd. Natuurlijk kregen de mannen ook de mogelijkheid voor een massage of gezichtsbehandeling, maar die gunden de dames extra tijd en dat lieten de dames zich natuurlijk geen twee keer zeggen. Toen Robin klaar was met de chocolade,  werd ook zij flink verwend door Karin.

Samen een geweldige maaltijd bereid

Ondertussen was kok Tom Geuke gearriveerd. Omdat wij de beschikking hadden over meerdere accommodaties binnen de Steenbergerhoeve kon Tom alvast zijn spullen klaarzetten in een andere keuken. Nadat Robin, nog mooier gemaakt dan ze al is, klaar was bij Karin werd zij onder de hoede van Tom genomen. Robin is namelijk gek op bakken en koken en wil later graag een beroep in die richting beoefenen. Zus Sanne zit ook in de horeca, en samen met deze twee dames heeft Tom een geweldige maaltijd bereid. Tijdens het voorgerecht was er live muziek van gitarist en zanger Klaas Zijlstra. Zijn optreden werd afgesloten met het lijflied van de familie: 3 little birds van Bob Marley.

Na het eten was het tijd voor de laatste verrassing: gedurende de dag had Robin al een volleybal gekregen, en een volleybalbroekje. Nu kwamen daar nog een volleybalarmbandje bij en een stoere dromenvanger. Na alle badjassen, cadeautjes, en niet te vergeten alle chocolade verzameld te hebben was het tijd om afscheid te nemen. Het gezin is veel leuke en dierbare herinneringen rijker!

Wij hebben een heerlijke relaxte dag gehad samen. Het was vooral fantastisch dat deze dag speciaal voor onze jongste dochter was georganiseerd, want bijna alles draait om haar zieke broer. Zij heeft genoten, de dingen die georganiseerd waren, waren een schot in de roos.

Samen maken we herinneringen

Deze Blissi Special Day is mogelijk gemaakt door:

Steenbergerhoeve - Bliss to Shine
Restaurant Kiewiet - Bliss to Shine
Mooier dan Mooi - Bliss to Shine
Bos Bedden - Bliss to Shine
Dorgelo - Bliss to Shine
Het Draadhuis - Bliss to Shine

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *