Persoonlijk / Ervaring

Verlangzaming

EN TOEN KWAM CORONA

VERLANGZAMING

Inmiddels weten we, dat corona ook iets anders kan zijn dan ‘het biertje met limoentje.’

Eva gaat vanaf vandaag thuiswerken. Cor heeft een aangepast werkschema om zoveel mogelijk contact met de collega’s te vermijden. Ik had na het afronden
van de bestralingen vooral leuke afspraken op de agenda staan. Na een jaar elke week in het ziekenhuis te zijn geweest, heb ik behoefte aan leuke afspraken.

Maar alles kan worden geschrapt. Mijn hele agenda is leeg. Er staat alleen nog een telefonisch consult met de oncoloog over de hormoontherapie gepland. Er is namelijk iets anders waartegen we ook moeten strijden: corona.

16 maart is ook de dag dat de snelheid op de snelweg overdag teruggaat naar 100 km/uur. De consequentie van de nieuwe snelheid gecombineerd met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is gelijk merkbaar als de je weg opgaat.

Het is heel rustig op de weg als we de spullen voor het thuiswerken op gaan halen. We zitten gelaten naast elkaar in de auto. Ik val in de risicogroep. Zo voel ik het niet, maar ik moet mijn verstand gebruiken.

Mark Rutte spreekt het volk toe.

Bruno Bruins gaat van z’n oververmoeide stokje na het zoveelste kruisverhoor.

Inmiddels zijn we vele maatregelen verder en worden ze steeds strenger. Jammer dat het zover moet komen en dat sommige mensen hun boerenverstand niet gebruiken. Of ze hebben niet vooraan gestaan toen dat werd uitgedeeld….

Maar wat bij mij overheerst is de rust. De verlangzaming waartoe ik word gedwongen. Misschien liep ik alweer te hard van stapel met m’n leuke uitjes. Weet je wat…? Ik ga eerst nog maar eens heel hard beseffen hoeveel goeds er nog over is in mijn leven.

Mijn gedachten zijn bij alle mensen die zó hard worden getroffen door de gevolgen van corona.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *