Blissi Special Days

Vrijwilliger, Maya aan het woord

In deze blog geef ik, Maya, jullie een exclusief kijkje achter de schermen bij een wensvervulling die we onlangs mochten verzorgen.

Als vrijwilliger voor Stichting Bliss to Shine krijgen we de kans om iets bijzonders te doen, maar deze dag met het wensgezin van Leeloo zal ik niet snel vergeten.

Het begon al vroeg in de ochtend. Samen met Henri, onze fotograaf vertrokken we naar Kampen, de woonplaats van Leeloo en haar ouders Erwin en Lydia. De weg ernaartoe vroeg om oplettendheid vanwege de vele flitspalen. Onderweg haalden we een prachtige, elektrische bus op bij Pouw Kampen. Even wennen aan het rijden met de bus, dus we maakten een extra rondje voordat we op pad gingen.

Bij aankomst op het juiste adres besloten Henri en ik alvast een voorproefje te nemen van het gebak dat we voor het gezin hadden meegenomen, gesponsord door Bakkerij Vermeij. Het gaf ons de kans om even bij te komen van de rit en ons voor te bereiden op het moment suprême: aanbellen! Helaas, we waren al gespot. Een enthousiaste Leeloo opende de deur. Haar ogen glommen van nieuwsgierigheid, maar de vragen stapelden zich al snel op voor haar ouders: “Waarom moest ik mijn gymtas inpakken en meenemen naar beneden als ik helemaal niet naar school hoef?”

Na een kop koffie en een stuk gebak stapten we in de auto, op weg naar Wanneperveen. Hier werden we hartelijk ontvangen door Dirk en Ileine, die via stichting Vaarkracht een boot beschikbaar hadden gesteld. Ze zouden ons de hele dag begeleiden door de prachtige natuurgebieden de Weerribben en de Wieden. Water is een passie van het gezin, en dit uitje was dan ook een lang gekoesterde wens van Leeloo.

Ondanks de minder gunstige weersvoorspellingen bereidden we de lunch voor met de broodjes, fruit en drinken die we van Jumbo Kampen op het Hanzeplein hadden meegekregen. Vervolgens begonnen we aan ons avontuur op het water. Onze eerste bestemming was Giethoorn, voordat het daar zo druk werd dat je met de boot in de file zou komen te liggen. Onderweg vingen we waterplanten die we mooi vlechten, en we bewonderden eenden en ganzen met hun kuikens. Eenmaal in Giethoorn hadden we plezier om de mensen die nog wat moeite hadden met varen en van wal naar wal botsten. We bezochten zelfs een souvenirwinkel, waar Leeloo een leuk cadeau van haar ouders kreeg. Haar blijdschap was onmiskenbaar en het cadeau werd gekoesterd.

De dag was gevuld met gelach en waardevolle gesprekken. Er waren ijsjes gegeten en het leukste was het voor op de boot, samen met Ileine grapjes maken en kletsen. Ileine, met haar opleiding tot contactclown, bracht zelfs nog even de rode neus tevoorschijn, wat voor extra vrolijkheid zorgde. Het was geweldig om te zien hoe Leeloo opbloeide in dit speelse moment.

Na een prachtige middag op het water keerden we terug naar de bus, maar niet voordat Leeloo Ileine herinnerde aan hun afspraak: zwemmen in het kanaal voor hun huis. Ondanks dat het aanvankelijk als bluf werd gezien, hield Ileine zich aan haar woord. Haar gedurfde sprong in het kanaal zorgde voor een lachsalvo en applaus van ons allen. Na een warme douche reden we terug naar Kampen. De bus werd net op tijd ingeleverd, waarna we nog een kop koffie dronken en kort terugblikten op de dag.

We kijken terug op een schitterende dag, met onverwacht mooi weer en een onvergetelijke ervaring voor ons allemaal. De warmte en vreugde van Leeloo, de inzet van haar ouders, en de hulp van Dirk en Ileine maakten deze dag extra bijzonder. Het was een voorrecht om als vrijwilliger een bijdrage te mogen leveren aan deze onvergetelijke ervaring. Dankzij de inzet van vrijwilligers en de gulle donaties van onze sponsoren konden we Leeloo en haar familie een dag vol vreugde en onvergetelijke herinneringen bezorgen. Het was een dag die ik altijd zal koesteren, en ik ben dankbaar voor de kans om deel uit te maken van hun verhaal.

De wensdag was een onvergetelijke
10+, zo bijzonder om op het toneel
in een echt theater te staan en mee
te doen met de cast van een musical.

De dag was compleet met
onverwachte verrassingen.

Even een dag zonder kanker,
we hadden dit zo nodig.

Roelanda & Angela

Samen maken we herinneringen

Deze Blissi Special Day is mogelijk gemaakt door:

BSD-OV-004-TB - Logo - Pouw Kampen
BSD-OV-004-TB - Logo - Vermeij Bakkerij
BSD-OV-004-TB - Logo - Vaarkracht
Henri Vial Fotografie

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *