COÖRDINATOR ZUID-HOLLAND

ARIANNE VAN DEN DOOL

Mijn naam is Arianne (1995). Ik heb samen met mijn vriend Wouter een huis gekocht in Zwijndrecht. We hopen hier aan het eind van dit jaar (2020) te gaan wonen, als alles klaar is.

Ik werk nu drie jaar met veel plezier in de gehandicaptenzorg als persoonlijk begeleider. Ik vind dit het mooiste werk wat er is.

COÖRDINATOR ZUID-HOLLAND

ARIANNE VAN DEN DOOL

Arianne vd Dool - Bliss to Shine

Mijn hobby’s zijn: gezellige dingen doen met vrienden en familie. Verder vind ik het leuk om te diamond painten en lekker bezig te zijn met mijn handen. Ik kan moeilijk stilzitten.

‘OOK DE NAASTEN ZIJN BELANGRIJK, WEET IK UIT ERVARING’

Mijn tante (Arieta) heeft deze stichting opgezet. Vanaf het begin heb ik alle verhalen en ideeën gehoord en toen was ik al razend enthousiast.

Jammer genoeg hebben wij al 16 jaar ervaring met kanker in de familie. In 2004 is mijn oma aan kanker overleden. Afgelopen juli, op dezelfde dag als mijn oma, is mijn allerliefste moeder na 5 jaar ziek te zijn geweest overleden aan borstkanker. Ook mijn lieve tante is ziek geweest (borstkanker). Ze is nu gelukkig weer beter!

Het is zowel voor de patiënt als voor de naasten soms een pittige strijd. Je hebt met elkaar je ups en je downs en je moet je met het hele gezin aanpassen. Dit is niet altijd makkelijk.

DE SHINE DAY IS EEN GEWELDIG INITIATIEF

Er zijn al een paar Shine Days georganiseerd. We waren daar elk jaar te vinden om ons lekker te laten verwennen. Ik vind de Shine Day een geweldig initiatief! De Shine Day creëert een rustmoment. We willen een geweldige dag voor de (ex-)kankerpatiënt en de naasten organiseren, ze even lekker verwennen. We willen ze op dat moment echt een stukje rust geven door ze de zorgen even te laten vergeten. En ze leuke herinneringen geven, die ze met elkaar kunnen delen.

Ik ga als regiocoördinator Zuid-Holland aan de slag om Blissi Special Days te vervullen. Ik wilde mij al eerder inzetten als vrijwilligster, maar dit mocht niet van mijn tante. Ze vond dat ik mij op de Shine Days ook echt MOEST laten verwennen in plaats van meehelpen. Nu ik meer tijd heb, kan ik mij volledig inzetten voor de stichting en daar heb ik ook echt zin in!

Ik hoop dat ik voor de mensen een geweldige dag mag organiseren en iets bijdraag om de kanker en alles eromheen voor 1 dag te kunnen vergeten!

Liefs Arianne