Voeding

Zeebaars met gegrilde gamba

Recept: Restaurant ’t Kalkoentje

Zeebaars met gegrilde Gamba

Wijnadvies bij de Zeebaars met gegrilde gamba van Residance Rhenen

Deze Rosé is oorspronkelijk ontwikkeld door Patrick Leon de gewezen, ons helaas recentelijk ontvallen, wijnmaker van het vermaarde Chateau Mouton Rothschild.

“When you drink this wine, maybe the angels will whisper in your ear. After a bottle perhaps you will  see a angel.”

Inmiddels wereldberoemd en de trendsetter aan de beroemde Zuid-Franse kust.

De zoete aardappel crème

  • Schil de zoete aardappelen en kook ze in water met zout, ongeveer 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en bewaar een klein beetje kookvocht.
  • Pureer het vervolgens met het kookvocht en voeg naar smaak een klein klontje boter toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

De groente

  • Schil de asperges, kook deze ongeveer 2 minuten in ruim water met zout en spoel ze daarna gelijk koud.
  • Kook de bospeen 4 minuten op dezelfde manier.
  • Snijd de gekookte bieten in parten en marineer deze met de Aceto Balsamico en de suiker.

De witte wijn saus

  • Snijd de ui in grove stukken, doe deze samen met de peperkorrels en de witte wijn in een kookpan.
  • Kook deze in tot de helft en schenk dan de witte wijn door een zeef. De witte wijn mag nu terug in de pan samen met room en kook deze dan nog even 2 minuten door.

De gamba’s

  • Hak de knoflook fijn en meng deze met 5 eetlepels olijfolie. Marineer hierin vervolgens de gamba’s. Zet een grillpan op het vuur en grill de gamba’s ongeveer 3 minuten per kant. Breng op smaak met zout en peper.

De zeebaars

  • Laat en klontje boter smelten in een koekenpan, bak hierin de zeebaars 3 minuten per kant. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

  • 4 st zeebaars filet van 120 gram
  • 12 st gamba’s schoongemaakt
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 8 witte asperges
  • 4 gekookte rode bieten
  • 20 ml Aceto balsamico azijn
  • 10 gr suiker
  • 4 st bospeen
  • 4 st zoete aardappelen
  • 20 gr boter
  • ½ l witte wijn
  • 100 ml room
  • 1 st Ui
  • 10 st peperkorrels
  • 1 bakje Sisho Purper of 1 bosje dille

Bord opmaken

Verwarm de borden voor in de oven op 60 graden, smeer met een lepel de crème in een rechte lijn op het bord. Ondertussen grill je de asperges en bak je de bospeen en de bieten in aparte pannen. Leg de zeebaars op de crème en dresseer daar de groente bovenop. Verdeel ongeveer 2 eetlepels saus over het gerecht.

Om het gerecht af te maken is het lekker om er een paar takjes dille of Shiso Purper erover te verdelen.

Eet smakelijk!

Dit recept is samengesteld door:

Residence Rhenen

Veenendaalsestraatweg 50
3921 EC Elst/Rhenen
0318-542888

De Grote Hamersma: 8,5

Whispering Angel 2020

Een van de beste witte huiswijnen

Whispering Angel, de naam zegt het eigenlijk al, deze roze engel is een genot om te drinken. De wijn is aan een ongelofelijk opmars bezig. Binnen enkele jaren is dit de populairste Provence rosé geworden. Heerlijk frisse, elegante en met rood fruit gevulde rosé. Elk leeg glas vraagt om een nieuwe.

Gris roze kleur. Mooie rosé met een aromatisch bouquet, uitblinkend in mineraliteit en elegantie. Een mooi glas wijn, elegant, breed en rijk met een mooie frisheid en lichte kruidigheid. Intense smaak met aroma’s van abrikozen, rode bessen en aardbeien. Deze rosé dankt zijn naam aan het kapelletje op het landgoed waar op de muur 2 fluisterende engelen zijn afgebeeld. Deze staan ook op het etiket en volgens eigenaar Sacha Lichine zou je ze wellicht zelfs kunnen horen als je deze rosé drinkt….

Oordeel De Grote Hamersma: 9!
Whispering Angel, ASMRosé uit de Provence. Stond een paar jaar geleden Domaine Ott nog te boek als de beroemdste Provence-rosé, inmiddels is Ott rechts ingehaald door Sacha Alexis Lichine van Château d’Esclans (in een Ferrari waarschijnlijk). Deze telg uit een gereputeerd Bordeaux-geslacht was de uitdaging aangegaan met de hulp van Patrick León, een buurtgenootje dat eerder wijn-eindverantwoordelijk was op Mouton-Rothschild.

Het is verfijnd, het is elegant. Het zweeft tussen perzik en bosaardbeitjes. Toucheert met de voetjes venkel en anijs. En wappert op een fris zomerbriesje door richting gedroogde abrikoos en rozemarijn.

The Wine List

Speciaal voor Bliss to Shine heeft The Wine List een actie beschikbaar gesteld.

Als u een wijnaankoop doet bij The Wine list zal bij het afrekenen op het einde gevraagd worden naar een korting code.
Als u daar invult: bliss21 ontvang je direct 10% op de vermelde prijzen, dit is dus het eerste directe voordeel voor vrienden van Bliss aangeboden door The Wine List

Daarnaast reserveert The Wine List een fee van 10% over de gefactureerde omzet als donatie naar Bliss to Shine.

Voor meer informatie betreft de wijnen verwijzen wij naar: Dhr. Erick Jan Kaljee – 06-12505090 – kaljee@activin.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *